Redactia.ro
Home » Știri » Cazuri de infectare cu Ciuperca neagră în România. Semnalul de alarmă tras de medici legat de boală

Cazuri de infectare cu Ciuperca neagră în România. Semnalul de alarmă tras de medici legat de boală

Numărul pacienților români diagnosticați cu ciupercă neagră a crescut simțitor în ultima perioadă, este semnalul de alarmă tras de specialiști. În doar o lună, au fost identificate șase astfel de cazuri de infecție la pacienți care au trecut prin COVID-19, potrivit informațiilor oferite de către oficiali.

Au apărut primele cazuri de ciupercă neagră sau mucormicoză la pacienți în România. Un număr de șase cazuri de infecție cu ciuperca neagră sau mucormicoză au fost despistate, în doar o lună, la pacienți care au trecut prin COVID-19, potrivit unor informații publicate pe pagina oficială de Facebook a campaniei de imunizare, Ro Vaccinare.

Cazuri de infectare cu Ciuperca neagră în România

Cele șase cazuri de Ciuperca neagră au fost indentificate la Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL „Prof. Dr. D. Hociotă” din București, la pacienţi care au trecut prin boala COVID-19. Medicii atrag atenţia că numărul pacienţilor diagnosticaţi cu mucormicoză a crescut simţitor.

„În spital, am avut, în 15 ani, doar patru cazuri de mucormicoză şi suntem un centru cu adresabilitate mare. Acum, am avut şase cazuri într-o singură lună. Deci, clar, numărul acestora a crescut simţitor şi ne aşteptăm în continuare să mai identificăm astfel de cazuri de mucormicoză. Mare parte dintre aceştia erau pacienţi diabetici, dar am avut şi pacienţi non-diabetici, care avuseseră tratamente cu doze mari de glucocorticoizi”, afirmă conf. univ dr. Răzvan Hainăroşie, director medical al Institutului de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL „Prof. Dr. D. Hociotă” din Bucureşti, conform unei postări pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Dintre cei şase pacienţi cu ciuperca neagră sau mucormicoză, patru au avut o evoluţie favorabilă. Din nefericire, unul dintre pacienții cu mucormicoză a decedat, iar un altul se află la Terapie Intensivă, după ce a fost operat.

De regulă, infecţia cu mucormicoză a fost identificată la o lună, o lună şi jumătate după ce pacienţii s-au vindecat de COVID-19. Medicii spun că vârsta pacienţilor diagnosticaţi este în scădere, potrivit postării făcute de oficialități

Cum se manifestă boala Ciuperca neagră

Medicii atrag atenția la simptomele bolii. Ciuperca neagră le afectează celor infectați sinusurile, creierul şi plămânii. Pentru pacienţii diabetici sau cu imunitatea scăzută, poate fi fatală.
Datele din statistici arată că mucormicoza rinosinuzală are un indice de mortalitate cuprins între 36 şi 40 la sută, în timp ce mucormicoza pulmonară are un indice de mortalitate variază între 75 şi 100%.

Din acest motiv, medicii susțin că identificarea precoce a bolii este extrem de importantă.

Simptomele frecvente pe care medicii le-au observat la pacienţii cu mucormicoză asociată cu COVID-19 au fost durerea facială, ptoza palpebrală, scăderea acuităţii vizuale şi chiar pierderea vederii, afectare sinusală cu risc de extindere cerebrală şi pulmonară.

Evoluţia bolii poate fi fatală în cazul pacienților cu diabet şi imunitate scăzută, dacă nu se intervine din timp cu tratament.
Trebuie știu că boala nu este contagioasă, ceea ce înseamnă că nu poate fi răspândită în urma contactului cu oameni sau cu animale infectate, după cum precizează chiar sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: