Redactia.ro
Home » Știri » Ce a căutat, de fapt, FBI în reședința lui Donald Trump. Abia acum a ieșit la iveală

Ce a căutat, de fapt, FBI în reședința lui Donald Trump. Abia acum a ieșit la iveală

Vestea că FBI a perheziționat locuința lui Donald Trump a făcut înconjurul lumii. Ce au căutat, de fapt, agenții federali americani, care au intrat și au făcut percheziție în reședința fostului președinte al Americii.

Ce căutau cei de la FBI în casa lui Donald Trump

Agenţii federali americani au percheziţionat, săptămâna aceasta, reședința din Florida a fostului preşedinte Donald Trump. Cei de la FBI căutau documente legate de arme nucleare, a relatat joi Washington Post, conform Reuters. Nu se știe momentan dacă au fost găsite astfel de documente în cadrul complexului Mar-a-Lago al fostului preşedinte din Palm Beach, a precizat presa străină.  Departamentul american de Justiţie a cerut, joi, unui judecător să facă public mandatul care a autorizat percheziţia FBI la Mar-a-Lago. Trump este de părere că percheziția a fost nejustificată şi motivată politic.

Conform presei străine, percheziția face parte dintr-o investigaţie care urmăreşte să stabilească dacă Donald Trump a scos în mod ilegal documente de la Casa Albă, după ce a părăsit funcţia în ianuarie 2021. Procurorul general Merrick Garland, cel mai înalt responsabil cu aplicarea legii şi care a fost numit de preşedintele democrat Joe Biden, a vorbit într-o conferinţă de presă că a aprobat personal percheziţia. Acesta nu a făcut publice motivele și rezultatele operațiunii, însă se știe faptul că acesta a cerut ca mandatul de percheziţie să fie făcut public. Departamentul de Justiţie doreşte să facă publică o listă a obiectelor confiscate.

”Departamentul nu ia o astfel de decizie cu uşurinţă. Atunci când este posibil, o practică standard este să se caute mijloace mai puţin intruzive ca alternativă la o percheziţie şi să se restrângă domeniul de aplicare a oricărei percheziţii care este efectuată”, a transmis Garland.

Ce spune Donald Trump

Luni, a avut loc o percheziție la reşedinţa de lux a lui Donald Trump de la Mar-a-Lago, în Florida. Fostul președinte American a transmis pe reţeaua sa de socializare Truth Social că avocaţii săi erau în curs de a coopera ”pe deplin” cu autorităţile când ”brusc şi fără avertisment, Mar-a-Lago a fost percheziţionat, la 06:30 dimineaţa, de un număr FOARTE mare de agenţi”, relatează AFP.

Acesta a fost nemulțumit de faptul că agenţii au „percheziţionat dulapurile (fostei n.e.) primei doamne, hainele şi bunurile sale”, lăsându-le într-o „relativă dezordine”. Cu o zi înainte, miercuri, el sugerase că FBI ar fi putut „planta” probe împotriva sa în această operaţiune.

Donald  Trump nu se afla în Florida în momentul percheziţiei. ”Nu numai că nu mă voi opune publicării documentelor legate de raidul şi spargerea neamericană, nejustificată şi inutilă a casei mele din Palm Beach, Florida, Mar-a-Lago, dar voi face un pas mai departe, cerând publicarea imediată a acestor documente, chiar dacă au fost scrise de democraţi radicali de stânga şi de posibili viitori adversari politici care au un interes puternic şi foarte direct în a mă ataca, aşa cum au făcut-o în ultimii şase ani”, a declarat el pe platforma sa Truth Social.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: