Redactia.ro
Home » Monden » Ce a pățit Maia Morgenstern după rolul din filmul „Patimile lui Hristos”. Actrița a spus adevărul abia acum: ”Am fost agresată”

Ce a pățit Maia Morgenstern după rolul din filmul „Patimile lui Hristos”. Actrița a spus adevărul abia acum: ”Am fost agresată”

Maia Morgenstern, una dintre cele mai respectate și talentate actrițe române, este cunoscută la nivel internațional pentru rolul Fecioarei Maria din filmul „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson în 2004. Acest rol a fost unul dintre cele mai provocatoare și intense momente ale carierei sale, aducându-i în același timp recunoaștere și critici.

Interpretarea Maiei Morgenstern ca Fecioara Maria a fost una impresionantă, marcând-o profund la nivel emoțional. Totuși, această performanță nu a venit fără dificultăți.

Ce a pățit Maia Morgenstern după ce a interpretat rolul Fecioarei Maria în Patimile lui Hristos

În mod ironic, faptul că Maia, o actriță de origine evreică, a interpretat un rol atât de central în creștinism, a stârnit un val de controverse. Criticile au venit nu doar din partea publicului, ci și din diverse colțuri ale industriei cinematografice, reflectând tensiunile religioase și culturale persistente.

Maia Morgenstern a vorbit deschis în interviuri despre impactul pe care rolul l-a avut asupra vieții sale personale și profesionale. Actrița a dezvăluit că, deși nu a avut revelații divine sau schimbări radicale în credința sa, experiența a marcat-o semnificativ, punând-o în fața unei serii de prejudecăți. Confruntarea cu agresiuni verbale și chiar fizice din partea unor fanatici a fost una dintre cele mai dure consecințe ale acestei interpretări.

„Sunt bântuită de emoții și așa va fi, depind de percepția și de acceptarea celorlalți. Și-atunci ce am eu de făcut? Să mă pregătesc. Frică mi-a arătat care sunt zonele sensibile, vulnerabile, nepregătite, unde trebuie insistat, după părerea mea.

Așa aș face eu, așa mi-a fost mie bine, așa m-am simțit apărată, pregătită, respectând pe cei care vin în față mea. A fost complicat, am fost și agresată la propriu, și fizic, și scuipată, și zgâriata. Eu cred că au fost furtuni, nedreptăți, lucruri, care m-au durut la fel de tare, poate mai mult”, a spus Maia Morgenstern.

Rolul care i-a oferit un succes colosal

Deși rolul din „Patimile lui Hristos” a oferit o platformă internațională pentru talentul său, Maia Morgenstern a simțit că această parte i-a limitat oportunitățile în proiecte ulterioare, mai ales în Statele Unite.

Actrița consideră că a fost „pedepsită” într-un fel, nereușind să obțină roluri semnificative peste ocean după apariția în acest film. Acest sentiment reflectă o realitate dură a industriei cinematografice, unde tipizarea și controversele pot influența decisiv traiectoria profesională a unui actor.

„De fapt, aici a fost problema, în ceea ce mă privește – pe lângă faptul că au fost discuții de genul: ‘O evreică a jucat în filmul asta!’, că și cum a fi actor e pe religii, problema a fost că eu nu mă aliniez, nu mă conformez, nu mă supun. M-au întrebat mulți ‘și acum, că ai jucat acest rol, cum ți-a schimbat destinul, concepția, religia?”, a precizat Maia.

Cum a depășit problemele care au apărut după acel rol

În ciuda provocărilor întâmpinate la nivel internațional, Maia Morgenstern a continuat să fie o prezență constantă și respectată pe scenele teatrelor românești și în producțiile cinematografice locale. Talentul și dedicarea ei pentru arta actoriei rămân neschimbate, demonstrând că adevărata valoare a unui artist se măsoară prin capacitatea de a depăși obstacolele și de a rămâne fidel principiilor sale artistice și umane.

Povestea Maiei Morgenstern este un exemplu elocvent despre cum arta și religia se pot intersecta în moduri complexe, provocând societatea să reflecteze asupra prejudecăților și toleranței. Rolurile pe care le interpretează actorii pot avea un impact profund, nu doar asupra propriilor vieți, dar și asupra modului în care diverse culturi și credințe sunt percepute și acceptate la nivel global.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: