Redactia.ro
Home » Știri » Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte

Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte

Maradona a murit, Barcelona, Napoli, Pele

Vestea că fostul mare fotbalist argentinian, Diego Maradona, a murit miercuri seară, a șocat lumea sportului. Noi detalii apar, între timp, despre viața acestuia. S-a aflat și care au fost ultimele sale cuvinte înainte de a închide ochii pentru totdeauna.

Ultimele cuvinte ale lui Maradona. Nimeni nu s-a gândit că va muri

Lumea fotbalului este în stare de șoc după ce Diego Maradona a murit, miercuri seară, în locuința sa, la vârsta de 60 de ani. Tot mai multe detalii apar despre cel care a fost o legendă fotbalului. S-au aflat ultimele sale cuvinte. Pare că acesta își prevestea sfârșitul, informează spynews.ro.

Potrivit DailyStar, în ziua de miercuri, ultima din viața sa, Diego Maradona s-a trezit cu o stare nu tocmai bună, despre care le-a spus și apropiaților. Dar, deși nu se simțea bine, s-a ridicat din pat și a luat micul dejun. După ce a servit micul dejun i-a spus nepotului său că va merge în camera sa, pentru a se odihni. La scurt timp, a sosit la locuința acestuia și psihologul lui Diego Maradona, care s-a dus în camera lui, dar inițial a crezut că doarme. Totuși, a verificat dacă fostul mare fotbalist este bine și a constatat că nu mai prezintă semne de viață. Astfel, i s-a declarat decesul.

Medicii au concluzionat că Diego Maradona a murit din cauza unui stop cardio-respirator. La începutul acestei luni, el a suferit o intervenție chirurgicală pe creier. I s-a îndepărtat un cheag de sânge, iar operația a decurs cu succes.

”Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque.

Gică Hagi, îndurerat de moartea lui Diego Maradona

Între timp, cei care l-au cunoscut sunt copleșiți de durere. Marele fotbalist, Gheorghe Hagi a postat un mesaj emoționant despre care care i-a fost coleg de teren. În anul 1982 au egalat 1-1 un meci România-Argentina.

”Este o zi de doliu pentru fotbal și pentru întreaga omenire. Simt o tristețe fără margini la moartea unui geniu care, și mai nedrept, a dispărut prea repede. Dumnezeu să-l odihnească pe unicul Diego Maradona! #RIPLegend”, a scris Hagi pe contul său de Facebook.

În perioada când trăia, Diego Maradona îl lăuda pe fotbalistul român, Gică Hagi.

”Acum 30 de ani, în meciul cu România, trebuia să obținem calificarea pentru faza următoare. Românii aveau jucători mari precum Hagi, Lăcătuș sau Popescu”, a scris Maradona pe Facebook, în perioada când trăia.

Maradona avea vicii. Se confrunta cu alcoolul și drogurile

Maradona nu s-a ferit să-și recunoască viciile. De la vârsta de 22 ani a început să consume droguri și spunea că îi este foarte greu să renunțe la ele. Una dintre fiicele sale a fost pe punctul de a-l descoperi în timp ce consuma substanțe interzise.

”Am încercat drogurile pentru prima dată în Europa în 1982. Aveam 22 de ani. A fost suficient să iau o dată și de atunci nu m-am mai putut opri. Am avut odată un moment când era să mă prindă una dintre fetele mele. Nu am aprins lumina. Am mers la baie cu luminile stinse. Deodată Dalma a bătut la ușă. Aproape am murit! Am fost dependent de droguri, sunt dependent de droguri și voi fi dependent de droguri pentru toată viața”, a declarat Diego Maradona în anul 1996, potrivit presei internaționale.

Maradona avea probleme grave și cu alcoolul. Nu se putea controla, spunea un apropiat al acestuia, care i-a descris dependența. Din cauza consumului exagerat de alcool stare lui de sănătate s-a înrăutățit.

Maradona are nevoie de asistență permanentă. Diego e de necontrolat. E la fel ca atunci când l-am dus în Cuba, la dezintoxicare. Trebuie să stea departe de alcool. E dificil, pentru că a schimbat drogurile cu alcoolul și starea sa se deteriorează tot mai mult. Să luăm taurul de coarne și să fim fermi. Diego are nevoie de asistență permanentă, să-l convingem să continue tratamentul! El nu este conștient ce i se întâmplă. Organismul său trebuie curățat imediat. Alcoolul e un drog foarte puternic. A renunțat la droguri de mulți ani, dar acum e dependent de alcool și anxiolitice, a spus Alfredo Cahe.

Loading...