Redactia.ro
Home » Homepage » Ce a vorbit Klaus Iohannis la telefon cu Joe Biden, vineri seară. Măsuri urgente luate de NATO în România!

Ce a vorbit Klaus Iohannis la telefon cu Joe Biden, vineri seară. Măsuri urgente luate de NATO în România!

klaus iohannis si Joe Biden

Klaus Iohannis a discutat, vineri, împreună cu alți lideri NATO, cu președintele american Joe Biden, într-o teleconferință pe tema crizei din Ucraina și tensiunilor uriașe cu Rusia.

Administrația Prezidențială a precizat că „președintele Klaus Iohannis a subliniat oportunitatea continuării consultărilor în acest format și importanța crucială a menținerii coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice în aceste momente critice pentru întreaga comunitate euroatlantică”.

Biden a dictat ce trebuie să se întâmple în România

În urma discuţiei dintre Iohannis şi Joe Biden, de vineri seară, a rămas o concluzie: NATO îşi va întări forţele pe flancul estic, adică, în special, în România. „Apel de coordonare important găzduit de președintele Biden, întrucât situația de securitate continuă să fie critică. Trebuie să ne arătăm unitatea și să continuăm să consolidăm apărarea NATO pe Flancul Estic”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Liderul de la Cotroceni „a accentuat necesitatea întăririi posturii de descurajare și apărare, în mod unitar și coerent, pe întregul Flanc Estic, de la Marea Baltică la Marea Neagră, mai ales în sudul Flancului Estic”, se mai arată în mesaj. „Președintele României a reiterat sprijinul ferm al țării noastre pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și pentru dreptul acesteia de a decide în mod liber asupra politicii sale externe”, a mai informat președinția României.

Liderul american a transmis semnalul de mobilizare

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România este pregătită să gestioneze toate implicațiile actualei crize”, se arată în comunicat, în timp ce Joe Biden a transmis un semnal de mobilizare, în contextul tensiunilor Rusia – Ucraina.

Am discutat, astăzi, cu aliații transatlantici și cu partenerii despre desfășurările de trupe rusești în jurul Ucrainei. Ne-am pus de acord să continuăm eforturile diplomatice și am afirmat că suntem pregătiți să impunem costuri masive asupra Rusiei, dacă va alege să provoace un conflict”, a transmis și Joe Biden.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: