Redactia.ro
Home » Știri » Ce amenzi pot lua patronii de restaurante care nu respectă deciziile de limitare a răspândirii COVID-19

Ce amenzi pot lua patronii de restaurante care nu respectă deciziile de limitare a răspândirii COVID-19

Restricții

Există un nou val de restricții în România, după numărul imens de cazuri de coronavirus. Astfel, de acum înainte restaurantele vor fi închise, partea lor exterioară va funcționa doar la capacitate mică, iar masca de protecție va trebuie purtată în apropierea școlilor.

Noi restricții în România pentru a ne proteja de coronavirus

Autoritățile au stabilit noi reguli pe care cetățenii și patronii trebuie să le respcte pentru a evita pe cât posibil infectarea cu noul coronavirus. Astfel, au fost luate măsuri la nivel național, dar acestea pot fi diferite în funcție de zonă.

Totuși, în aproape toate zonele masca de protecție a devenit obligatorie în apropierea școlilor, fie că este vorba despre o distanța de 50 sau 100 de metri.

În ceea ce privește Capitala, printre noile măsuri care au fost luate se numără închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, acestea fiind spații care nu erau incluse în decizia inițială.

Restaurantele și cinematografele sunt și ele închise începând de miercuri, după cum a fost luată decizia autorităților.

Ce noi reguli au fost impuse în România

La fel, masca de protecția va trebui purtată în apropierea școlilor, mai exact la 50 de metri de orice unitate de învățământ.

„Au fost sesizări de la cetăţeni care stau foarte aproape de şcoli. Ne-am gândit şi la copii, şi la părinţii lor că totuşi distanţa de 100 de metri impusă şi în alte judeţe este prea mare. Ei vor să aplice masca pe nas şi gură la o distanţă mai mică. Astfel, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca această distanţă să fie micşorată la 50 de metri”, a spus prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

În Brașov, există trei localități care au o incidență mare a cazurilor de coronavirus, iar trei școli au fost incluse în scenariul roșu. În Galați, cazinourile se vor închide timp de o săptămână. Cu siguranță dacă nu vor respecta noile reguli, patronii din Horeca vor fi amendați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: