Redactia.ro
Home » Știri » Masca obligatorie in jurul scolilor! Masura intra in vigoare de astazi

Masca obligatorie in jurul scolilor! Masura intra in vigoare de astazi

Numărul mare de infectări impune luarea unor noi măsuri.  O nouă măsură a fost luată și în ceea ce privește unitățile de învățământ din Galați. 

 

De când intră în vigoare noua măsură

 

 

Începând de luni, 5 octombrie, purtarea măștii devine obligatorie pentru toate persoanele care se află în perimetrul unităților de învățământ sau pe o rază de 100 de metri în jurul acestora.  Decizia a fost luată vineri de Comitetul Judeâean penru Situații de Urgență ca urmare a creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus la nivelul instituțiilor de învățământ din județul Galați, potrivit DIGI24.

„Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură: începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

Măsura îi vizează pe toți cei care trec pe lângă instituțiile de învățământ, nu doar pe copii și profesori. Spațiul din fața școlilor reprezintă un pericol, deoarece se înghesuie zilnic sute de oameni. Mai mult, medicii consideră obligatorie, în continuare, purtarea măștii în școli.

Subprefectul județului Galați, Eugen Hristache, declară că sunt mai multe motive care au dus la impunerea acestei măsuri.Primul motiv ar fi incidența de infectare care a ajuns în municipiul Galaţi de 1,29 şi mai avem foarte puţin până la pragul de 1,5 la mia de locuitori. Sunt probleme şi în spitale. Astăzi vă pot spune că toate paturile de la ATI sunt ocupate.”

De la începutul anului școlar și până în prezent, două licee de renume din Galați au trecut în scenariul roșu, astfel încât în aceste unități școlare sunt cel puțin trei persoane infectate.

 

Cresc alarmant infectările cu noul coronavirus

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, vineri, că, în ultimele șapte zile s-au înregistrat 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice infectate cu coronavirus. „În ultimele șapte zile care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice. Menționez că toată această ultima perioada poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a două săptămână din primele 14 zile.” Ministrul declară că, raportat la cele peste 130.000 d cauzri, de la începutul pandemiei, sunt 3200 de copii între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani. ”În ultima săptămân[, la nivel național, mergem pe un număr pe care l-am evaluat și în anchetele epidemiologice. Sunt 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10 și 19 ani, în perioada 21 – 29 septembrie”.

In judetul Galați, de la începutul pandemiei și până acum, 181 de persoane au decedat, și peste 4.300 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Potrivit ultimei raportări, judeţul Galaţi a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, 4.341 de bolnavi de coronavirus, dintre care 3.598 s-au vindecat iar 181 au decedat, scrie news.ro. La ATI, în județul Galați, sunt ocupate în acest moment 7 paturi, cu bolnavi în stare critică.

În județul Constanța, Direcţia de Sănătate Publică a recomadat că  în unităţile în care încă se învață conform scenariului 2, în sistem hibrid, să se mărească perioada de rotație a copiilor, de la o săptămână la două săptămâni.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: