Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce ascund, de fapt, poftele alimentare? Sunt indicii prețioase despre sănătatea ta

Ce ascund, de fapt, poftele alimentare? Sunt indicii prețioase despre sănătatea ta

Cât de multă ciocolată ai voie să consumi, de fapt. Mihaela Bilic îți dă un sfat vital

Mulți dintre noi poftesc la câte ceva bun, câteodată. Poate fi vorba de o pătrățică de ciocolată după-amiază sau o pungă imensă de chips-uri.

Aceste pofte au semnificații mai adânci decât ne închipuim și pot ascunde probleme de sănătate. Atunci când o anumită substanță lipsește din organism, corpul ne transmite semnale pe care noi le decodăm sub formă de pofte.

Pofta de dulce înseamnă lipsa magneziului

Dacă simți că ți-e poftă de ciocolată, sunt șanse foarte mari să ai o lipsă de magneziu sau vitamina B12. Ciocolata e făcuta din cacao, iar cea mai pură forma a acestui ingredient conține foarte multe minerale. Deci, data viitoare când te cuprinde pofta, încearcă să ți-o potolești cu un supliment de magneziu. Nevoia de ciocolată ar putea și un indicator al stresului.

O serie de alte substanțe care, dacă lipsesc din organism, îți deschid apetitul pentru zaharuri: cromul, un mineral care lucrează împreună cu insulina pentru a direcționa glucoza din celule, fosforul, mineral cu un rol esențial în fiecare reacție chimică din organism și în procese fizice precum reglarea respirației și a bătăilor inimii, triptofanul, un aminoacid necesar pentru producerea serotoninei, hormonul fericirii.

Ți-a poftă de sărat? Îți lipsește fierul din organism

Ai da orice pentru o punga de chipsuri sau pentru o porție de sărățele? E posibil ca organismul să-ți spună că ai nevoie de minerale. Studiile arată că femeile care au o dietă săracă în calciu au mai des poftă de alimente sărate. Alte minerale de care ai putea avea nevoie sunt potasiul și fierul.

Pofta de alimente picante poate indica nevoia corpului de a se răci. Mâncărurile iuți, in special ardeii, provoacă o reacție imediată a organismului: transpirația. Pofta de a mânca produse grase înseamnă, cel mai adesea, că organismul are nevoie de acizi grași sau de vitaminele E, D, K și A. Organismul poate avea nevoie fie de calciu, fie de acizi grași esențiali. Acizii grași esențiali sunt necesari în alimentația oamenilor deoarece organismul uman nu îi poate sintetiza.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: