Redactia.ro
Home » Monden » Ce avere are antreprenorul Dragoș Anastasiu. Și-a creat propriul business în România după ce a renunțat la cariera de medic

Ce avere are antreprenorul Dragoș Anastasiu. Și-a creat propriul business în România după ce a renunțat la cariera de medic

Ce avere are antreprenorul Dragoș Anastasiu

Ce avere are antreprenorul Dragoș Anastasiu. Antreprenorul Dragoș Anastasiu a reușit să-și clădească o afacere de succes, după ce a renunțat la profesia de medic. Acesta și-a construit propriul business în România, devenind unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din țară. Ce avere are Dragoș Anastasiu?

Ce avere are antreprenorul Dragoș Anastasiu. Și-a creat propriul business în România după ce a renunțat la cariera de medic

Ce avere are antreprenorul Dragoș Anastasiu. S-a lăsat de medicină și a decis să-și construiască propria afacere în România. Dragoș Anastasiu a devenit unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori din țară. Acesta este președintele Eurolinesc, grup înființat în 1995, și deține 18 firme cu activități în servicii, turism, rent-a-car, taxi și leasing și deținător al brandului german de travel TUI în România. În ultimii ani, Anastasiu s-a interesat de industria ospitalității, bussines-ul său având ca obiect principal de activitate, ospitalitatea de nișă, o afacere de peste 8 milioane de euro. Totodată, grupul Eurolines se ocupă și de administrarea casei din Transilvania a Prințului Charles.

Dragoș Anastasiu a investit în industria hotelieră din Delta Dunării, iar în 2018, Touring Eurolines a avut o cifră de afaceri de 1,48 milioane de euro. De asemenea, încă din 2015, afaceristul deține Green Village 4*, Resort în Delta Dunării și are participații la Valea Verde Resort, din satul Cund, Transilvania. Dragoș Anastasiu mai deține o afacere cu închiriere de mașini și servicii de suport, precum resurse umane, marketing, administrativ și contabilitate prin AD Wise 4 people, precum și consultanță în domeniul livrării de traininguri și al dezvoltării organizaționale. În 2020, valoarea afacerilor generate de grup a ajuns la 13 milioane de euro, iar numărul angajaților la peste 200.

A renunțat la profesia de medic

Dragoș Anastasiu a profesat medicina în Germania, dar a renunțat pentru a se întoarce în România, unde a format o afacere în turism și transport cu autocarul, iar în 2011 a devenit francizat aș grupului german TUI. În 2015, cumpără afacerea turistică Green Village din Delta Dunării, în 2016 este ales președinte al Camerei de Comerț și Industrie Romano-Germane. În 2019, Dragoș Anastasiu a vândut aproape toate activitățile de turism către DER Touristik, parte a concernului REWE, touroperare, retail, business travel și incoming. Conform Forbes, veniturile afacerilor vândute erau de aproape 150 de milioane de euro, iar la a doua tranzacație importantă, după ce a vândut în 2017 afacerea de transport cu autocatul către FlixBus, un start-up german la acel moment. Dragoș Anastasiu este implicat în proiectul educativ SuperTech al Romanian Business Leaders. Marți seara, telespectatori îl pot urmări pe Dragoș Anastasiu la ”Șef sub acoperire”, emisiune difuzată pe PRO TV. Acesta s-a deghizat pentru a presta joburi dificile cot la cot cu angajații săi, dar fără ca aceștia să știe că este vorba despre cel pentru care muncesc.

Afaceristul a fost căsătorit cu Anca Anastasiu, dar aceștia s-au despărțit în urmă cu câțiva ani. Ulterior, Anca s-a îndrăgostit de un tânăr cu 16 ani mai mic decât ea. În ciuda zvonurilor că relație dintre cei doi nu va dura mult, se pare că dragostea dintre acestia este mult prea mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: