Redactia.ro
Home » Știri » Ce avere are fostul preot Cristian Pomohaci. A fost condamnat definitiv

Ce avere are fostul preot Cristian Pomohaci. A fost condamnat definitiv

Ce avere are fostul preot Cristian Pomohaci

După scandalul sexual din 2017, toată lumea se întreabă ce avere are fostul preot Cristian Pomohaci. Acesta a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Mureş la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Ce avere are fostul preot Cristian Pomohaci

Fostul preot a fost condamnat la închisoare după ce mai multe dovezi au arătat că nu a plătit impozit la sumele câştigate din închirierea numeroaselor proprietăţi. Acesta a fost pus sub acuzare încă din anul 2017, atunci când s-a iscat scandalul sexual, scrie adevarul.ro.

Procurorii Parchetului General au descoperit în timpul cercetărilor derulate în dosar, nereguli în privința averii impresionante a acestuia.

La acea vreme, fostul preot Cristian Pomohaci deținea 40 de proprietăţi, dintre care 25 de apartamente. Aceasta mai avea și nouă terenuri cu construcţii, cinci terenuri şi un garaj.

Cristian Pomohaci nu a declarat organelor fiscale suma de  684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro. Acesta a produs un prejudiciu de 136.572 lei.

Cum a reușit preotul să facă bani

Cristian Pomohaci a fost unul dintre cei mai căutaţi cântăreţi de pe piaţă. Acesta a fost nelipsit de la sărbătorile organizate cu ocazia zilelor localităţilor din întreaga ţară, tarifele practicate de acesta ridicându-se la câteva mii de euro pe concert.

În ciuda scandalului uriaş în care a fost implicat, fostul preot din Moşuni a continuat să se bucure de popularitate, mai ales în rândul persoanelor vârstnice. Pomohaci a continuat să urce pe scenă fiind invitat la evenimente finanţate din fonduri publice.

Cristian Pomohaci și-a investit banii câştigaţi din sutele de spectacole susţinute de-a lungul anilor în imobiliare. Procurorii au descoperit că preotul-cântăreţ închiria de mai mulţi ani apartamentele însă nu declara la Fisc toate câştigurile obţinute.

”Din probe administrate în cursul urmăririi penale a rezultat că veniturile obţinute din cedarea folosinţei celor 11 imobil, aferente perioadei ianuarie 2012 – octombrie 2017  au fost de 1.066.099 lei, echivalentul a 238.345 euro. Venituri pentru care datorează bugetului consolidat al statului suma totală de 189.633 lei din care 156.618 lei impozit pe venit, iar suma de 33.015 lei contribuţia asigurărilor sociale de sănătate. Din probele administrate a mai rezultat că veniturile declarate de inculpat către organele fiscale, aferente celor 11 imobile şi perioadei mai sus indicate au fost în cuantum de 381.612 lei (echivalentul a 85.462 euro) pentru care au fost calculate şi plătite taxe/impozite către bugetul consolidat al statului în sumă totală de 53.061 lei, din care 41.931 lei reprezentând impozit pe venit şi 11.130 lei reprezentând contribuţia asigurărilor sociale de sănătate”, au explicat procurorii Parchetului General.

A recunoscut în totalitate acuzaţiile

Preotul a recunoscut în totalitate acuzaţiilor solicitând încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei după ce a achitat integral prejudiciul. Procurorii i-au stabilit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare şi o serie de obligaţii. Acordul de recunoaştere a fost validat de Tribunalul Mureş încă din luna martie anul curent, însă fostul preot a contestat hotărârea.

Fostul preot nu a fost de acord cu obligativitatea de a nu părăsi ţara fără încuviinţarea instanţei și a solicitat să-i fie ridicată această interdicţie. Pomohaci a apreciat această obligativitate ca fiind exagerată. A invocat că infracţiunea de care a fost acuzat este una economică. Faptul că prejudiciul a fost achitat integral și nu are antecedente penale îi dă dreptul să fie scutit de aceasta obligativitate.

Fostul preot din judeţul Mureş, Cristian Pomohaci, a fost caterisit de Biserica Ortodoxă Română în 2017. Motivul a fost un filmuleț care a apărut în presă. Se pare că preotul a încercat să corupă sexual un adolescent de 17 ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: