Redactia.ro
Home » Știri » Ce cadou i-a făcut George Simion lui Klaus Iohannis: ”Aveam foarte multe păduri”

Ce cadou i-a făcut George Simion lui Klaus Iohannis: ”Aveam foarte multe păduri”

Deși nu s-a luat o hotărâre pentru desemnarea candidatului la funcția de premier, consultările de luni a partidelor cu președintele Klaus Iohannis au fost pline de suspans. Delegația partidului AUR nu a venit cu mâna goală la șeful statului ci cu un cadou. 

Ce cadou i-a făcut George Simion lui Klaus Iohannis

Consultările de luni a partidelor cu președintele Klaus Iohannis pentru desemnarea candidatului la funcția de premier au avut parte și de surprize. Delegația partidului pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) nu a mers cu mâna goală la Palatul Cotroceni ci i-a înmânat și un cadou șefului statului, informează știrileprotv.ro.

George Simion, co-președintele AUR a declarat după consultări că i-a adus în dar lui Klaus Iohannis ”0 hartă a vegetației din timpul României mari, care era foarte verde”. Asta pentru că, mai spune George Simion, pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la tăierea pădurilor.

”I-am înmânat președintelui Iohannis o hartă a României mari, a României întregi, de la Nistru pân la Tisa, așa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu. O hartă a vegetației din timpul României mari, care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri. Am tras un semnal de alarmă legat de pădurile României”, a precizat George Simion.

Care a fost reacția președintelui Klaus Iohannis

Întrebat despre reacția președintelui Klaus Iohanis la cadoul pe care Delegația AUR i l-a înmânat, George Simion a răspuns că cel mai bine o descrie o poezie a lui Octavian Goga: Cum să vă spun eu. Cred că cel mai bine a descris Octavian Goga într-o poezie: Numai pentru o clipă le-a ținut divanul / Cu mândria rece, mut, sta suveranul / Și-a înțeles degrabă, Neagoe, sărmanul / Că a pierdut domnia, neamul, Basarab. Propunerea AUR pentru propunerea de prim-ministru, văzând că partidele de pe locul 1, 2 și 3 nu au venit cu nume convingătoare, am hotărât noi să propunem țării un nume de prim-ministru, domnul Călin Georgescu”,a explicat George Simion.

Totodată, co-președintele AUR a mai mărturisit că a participat la consultările cu șeful statului din ”condescendență instituțională”

”Participăm la aceste consultări din condescendență instituțională. Ne-a răspuns domnul Iohannis. Ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Noi știam asta. Noi, AUR, pe nicio parte, nici așa zisa stângă, nici așa zisa dreaptă, noi cei de la AUR se pare că am încurcat multe socoteli și vreau să vă spun că suntem bucuroși pentru asta”, a mai spus el.

Luni, 13 decembrie, s-au încheiat consultările de la Palatul Cotroceni, fără a ajunge la un rezultat. Așadar, acestea vor fi reluate, a precizat președintele Klasu Iohannis la final. De altfel, el a mai precizat că pe data de 21 decembrie se va convoca noul Parlament.

”Astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui condidat pentru a forma un nou guvern. Am primit astăzi câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări. Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament. Intenționez să convoc noul Parlament pentru 21 decembrie. Săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”,a anunțat Klaus Iohannis la finalul consultărilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: