Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea premierului. Ce nume sunt luate în calcul

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea premierului. Ce nume sunt luate în calcul

Klaus Iohannis a chemat, luni, la Palatul Cotroceni, președinții partidelor și formațiunilor politice din Parlament, pentru consultări în privința desemnării candidatului pentru funcția de premier al României. Consultările au loc după un program, iar primul invitat este PSD.

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru desemnarea premierului

Klaus Iohannis a convocat, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu președinții partidelor și formațiunilor politice din Parlament, pentru stabilirea candidatului la funcția de prim-ministru. Consultările se fac după un program, iar primul invitat este PSD, informează Mediafax.

Potrivit unui program anunțat de Administrația Prezidențială consultările au loc în următorul fel.

-► Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
-► Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
-► Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
-► Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
-► Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
-► Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Marcel Ciolacu și-a dorit ca PSD să fie primul la consultări

Înainte de anunțarea programului de către Administrația Prezindențială, președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că partidul său nu va merge la consultări dacă nu va fi primul pe listă.

”Ţinând cont de noile informaţii că prim-miniştrii se fac pe bileţele de către Orban, Iohannis şi cine o mai fi fost pe la Cotroceni pe acolo, o să luăm acest subiect în discuţie în cadrul şedinţei de astăzi cu colegii şi o să vă comunicăm ce decizie am luat. Este ridicol. Democraţia este una singură peste tot, important este dacă preşedintele doreşte să respecte jocul democratic şi Constituţia şi legile ţării”, sunt spusele lui Marcel Ciolacu la Digi 24.

Potrivit acestuia, PSD are dreptul de a fi primul la consultările de la Palatul Cotroceni deoarece a obţinut la alegerile parlamentare 110 mandate la Camera Deputaţilor şi 48 la Senat.

“Este grupul cu cele mai multe mandate, de aceea am rămas surprins de modul de abordare a negocierilor şi de interpretarea Constituţiei şi a spiritului ei de către domnul preşedinte Iohannis. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor şi o gaşcă de pierzători vor să îşi transforme acest vot de blam pe care l-au oferit românii într-o victorie, lucru nepermis într-o democraţie. Negocierile parcă s-au dus într-un ridicol, nu se ţine cont de criza sanitară, criza economică, am ajuns să ne povestească un preşedinte de partid, domnul Orban, (…) cum se scriu pe bileţele nume de prim-miniştri. Parcă trăim într-un stat nedemocratic şi parcă este o abordare neserioasă de creionare a unui viitor Guvern, a completat preşedintele PSD.

Cu ce propuneri de miniștri vin partidele

Președintelui Klaus Iohannis îi sunt aduse cinci nume pentru funcția de premier. Din partea PSD-medicul Alexandru Rafila, din partea PNL-Florin Cîțu, din partea USR-PLUS- Dacian Cioloș, din partea UDMR- Kelemen Hunor, din partea AUR- Călin Georgescu.

În ceea ce privește PNL USR-PLUS și UDMR vor să formeze o coaliție de guvernare. Așadar, sâmbătă și duminică au avut discuții despre cum și-ar împărți ministerele pentru formarea cabinetului Florin Cîțu. Însă, tot nu au ajuns la un sens comun, duminică eșuând negocierile, la scurt timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: