Redactia.ro
Home » Știri » Florin Cîțu a mai fost propus o dată premier. Care era scopul liberalilor

Florin Cîțu a mai fost propus o dată premier. Care era scopul liberalilor

Dublare alocații

Florin Cîțu, propunerea liberalilor pentru funcția de premier al României, este pentru a doua oară într-o astfel de postură. Florin Cîțu a mai fost odată, anul acesta, nominalizat prim-ministrul țării, după ce Ludovic Orban a fost demis din această funcție prin moțiune de cenzură.

Florin Cîțu, a mai fost nominalizat odată premier

Florin Cîțu este propunerea celor de la PNL pentru ocuparea funcției de premier, după ce Ludovic Orban și-a anunțat demisia, în urma rezultatului nefavorabil obținut de liberali, la alegerile parlamentare 2020. Florin Cîțu a mai fost odată propus prim-ministru, în luna februarie, după ce Orban a fost înlăturat de la șefia Guvernului prin moțiune de cenzură, informează Mediafax.

Totul s-a întâmplat cu un scop, atunci: liberalii își doreau cu orice preț declanșarea alegerilor anticipate, pentru a îndepărta social-democrații de la guvernare. Asta se putea întâmpla prin respingerea nominalizării lui Cîțu, de către Parlament. Dar, Florin Cîțu a venit cu o altă variantă. Cu o oră înainte ca Parlamentul să învestească noul Executiv, Cîțu și-a depus mandatul precizând că funcția de premier îi revine președintelui partidului, Ludovic Orban. De altfel, pandemia își făcea simțită prezența și chiar risca să fie nominalizat premier de către deputați și senatori.

”Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru a avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.

Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează. Mulțumesc pentru încredere și susținere”,a explicat, atunci, Florin Cîțu pe facebook.

Cum a fost propus a doua oară premier, Florin Cîțu

Miercuri seară, președintele PNL, Ludovic Orban a mers la o întrevedere cu șeful statului, Klaus Iohannis, cu un plic în care avea trei nume. De acolo, Orban a ieșit zâmbitor, dar a refuzat să dea detalii despre ce s-a hotărât. S-a orientat către sediul PNL și acolo a discutat cu colegii de partid. El le-a cerut să aprobe propunerea lui Florin Cîțu în funcția de prim-ministru. În plic, alte două nume mai erau: Nicolae Ciucă, cel care acum este premier interimar şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș. În ședința BPN al PNL a fost o singură abținere față de propunerea lui Cîțu prim-ministru.

“Cu o singură abţinere, Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu”, a dezvăluit Orban după ședința cu colegii de partid.

De altfel, Ludovic Orban a mai spus că la propunerea șefului statului, în timpul întâlnirii cu Klaus Iohannis, au scris amândoi un nume pentru funcția de premier, iar ambii l-au scris pe același. Mai mult, Orban nu consideră un fapt întâmplător nominalizarea lui Cîțu.

“Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaştere a administraţiei, a situaţiei finanţelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în faţa mediului de afaceri, instituţiilor financiare internaţionale, să nu uităm că domnul ministru Cîţu a purtat negocieri extrem de importante şi cu partenerii europeni, a purtat negocieri importante cu instituţii internaţionale, a reuşit alături de ceilalţi – Banca Naţională, de Guvern să menţină ratingul de ţară într-o situaţie extrem de dificilă pentru România. Domnul ministru cunoaşte foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării şi în mare parte are şi pregătite soluţii, care multe dintre ele se derulează în continuare”, a explicat Orban.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: