Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce cadouri nu se fac de Moș Nicolae. Cei care vor oferi aceste daruri vor avea ghinion

Ce cadouri nu se fac de Moș Nicolae. Cei care vor oferi aceste daruri vor avea ghinion

Sărbătoarea Sfântului Nicolae este însoțită de numeroase tradiții și obiceiuri, dar poate cel mai cunoscut aspect este legat de Moș Nicolae, cel care aduce daruri celor mici. Alegerea cadourilor devine un act de grijă și responsabilitate, având în vedere credințele și superstițiile asociate acestui eveniment.

Conform tradiției, Moș Nicolae a fost un copil exemplar încă de la vârste fragede. Obiceiurile lui alimentare, precum hrănirea exclusiv din sânul drept al mamei și consumul alimentelor doar în zilele de miercuri și vineri, reflectă disciplina și autocontrolul pe care le-a avut în viața sa. Decizia sa ulterioară de a împărți întreaga sa avere după decesul părinților l-a transformat într-un ocrotitor al bătrânilor, al celor nedreptățiți și ajutătorul celor sărăci.

Ce cadouri să nu oferi de Moș Nicolae

Sărbătoarea Sfântului Nicolae are loc în fiecare an pe 6 decembrie, fiind evidențiată în calendarul ortodox cu o cruce roșie. Această zi este marcată de o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții, iar alegerea cadourilor capătă o importanță deosebită. Se spune că există cadouri care pot atrage ghinion, iar precauția trebuie să fie la fel de prezentă precum bucuria oferirii.

Legenda Moșului Nicolae s-a adaptat în diverse moduri în diferite țări, iar în Europa secolului al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit cunoscută ca ziua darurilor și a activităților caritabile. În această zi, există anumite obiecte și produse pe care nu este recomandat să le oferi drept cadouri, cum ar fi obiecte ascuțite, cravate sau produse de machiaj și bijuterii, considerate aducătoare de ghinion.

În contrast, există opțiuni considerate binevenite pentru a sărbători Moș Nicolae. Figurinele de turtă dulce și nucile sunt exemple de cadouri simbolice ale longevității și prosperității. Pe lângă acestea, tradiția permite oferirea de dulciuri, covrigi, fructe sau chiar pungi cu grâu sau orez, toate fiind simboluri ale sporului și belșugului.

Legenda lui Moș Nicolae

Legenda lui Moș Nicolae este asociată unei figuri istorice reale, Sfântul Nicolae, care a trăit în secolul al IV-lea în orașul Mira din Asia Mică (în prezent, orașul Demre din Turcia). Moș Nicolae este cunoscut pentru bunătatea și generozitatea sa, iar numeroase legende au apărut de-a lungul timpului pentru a ilustra faptele sale nobile.

Una dintre cele mai cunoscute legende ale lui Moș Nicolae este aceea în care el a ajutat o familie săracă din orașul său. Conform legendei, tatăl acelei familii era în pragul sărăciei și nu avea suficienți bani pentru a-și întreține cele trei fete. În acele vremuri, se spune că, dacă o fată nu avea o zestre, nu putea să se căsătorească, iar aceste fete erau condamnate la o viață de sărăcie și singurătate.

Moș Nicolae a aflat despre situația disperată a acestei familii și, în secret, a aruncat trei saci de aur pe geamul casei lor în timpul nopții. Acești saci de aur au ajuns miraculos în ciorapii care se uscau lângă foc. Când familia a descoperit darurile, au fost uimiți și recunoscători pentru ajutorul neașteptat.

De asemenea, Moș Nicolae este adesea asociat cu gesturi de generozitate față de cei săraci și nevoiași. În tradiția populară, el aduce daruri copiilor în seara de 5 decembrie sau în dimineața zilei de 6 decembrie, cunoscută ca Ziua Sfântului Nicolae. Copiii lasă ghete sau cizmulițe în fața ușii sau la ferestre, iar Moș Nicolae le umple cu dulciuri, fructe și mici cadouri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: