Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce conține, de fapt, cafeaua de la automat. Nu vei mai consuma niciodată această băutură!

Ce conține, de fapt, cafeaua de la automat. Nu vei mai consuma niciodată această băutură!

Ce conține, de fapt, cafeaua de la automat. Nu vei mai consuma niciodată această băutură!

La tot pasul putem observa automate de cafea și cu siguranță am fost și noi tentați să servim o băutură caldă la un moment dat. Sunt amplasate în zone foarte ușor accesibile, la vedere, motiv pentru care chiar reprezintă o mică afacere de succes pentru cei care le dețin. Se pare, însă, că obiceiul de a consuma doza de cofeină de la astfel de aparate este unul extrem de nociv.

Cât de periculoasă e cafeaua de la automat

Cafeaua de la automat este una dintre cele mai consumate, mai ales în momentele în care ne grăbim, dar vrem să ne luăm doza zilnică de cofeină. Fie că suntem la serviciu, la școală sau chiar și pe stradă, ne lovim de aceste aparate care, de altfel, au și prețuri accesibile, motiv pentru care ne atrag și mai tare.

Cu toate acestea, specialiștii nu recomandă deloc această băutură, pentru că este cu adevărat toxică. În primul rând, la aparatele de la colțul străzii se folosește cafea instant, de proastă calitate, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe. În plus, cantitatea este mult mai mare decât doza de cofeină acceptată, ceea ce poate duce la complicații de sănătate precum formarea pietrelor la rinichi.

„De multe ori acele cefele conţin grăsimi hidrogenate, care sunt dovedite că nu sunt sănătoase şi cresc riscul de boli tumorale. Aş sugera o cafea simplă pentru că are mai puţine substanţe adăugate şi este mai aproape de ceea ce ne-am prepara noi în casă”, a declarat doctorul Gheorghe Mencinicopschi la TV.

Pericolul din pahar

O mare problemă cu băuturile instant o reprezintă laptele folosit pentru prepararea lor, care nu este tocmai lichidul pe care îl știm noi. O cafea de acest gen conţine, de fapt, lapte praf degresat ce are, la rândul lui, sirop de glucoză, grăsime vegetală, praf de zer, proteine din lapte, agent de îngroşare, stabilizator.

Per total, ingredientele dintr-o cafea, o ciocolată caldă sau alt preparat instant sunt: sirop de glucoză, grăsime vegetală hidrogenată, proteine din lapte, stabilizatori (fosfat dipotasic şi polifosfat sodic), emulsificatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi şi esteri mono şi diacetil tartrici ai moni şi digliceridelor cu acizi graşi), antiaglomerant (fosfat tricalcic) şi colorant (betacaroten)

Specialiștii mai spun că astfel de produse mai pot conține și aplatoxine și cadmiu, substanțe foarte periculoase pentru organism, care chiar pot fi cancerigene.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: