Redactia.ro
Home » Homepage » Ce conține paragraful secret din decretul lui Vladimir Putin, privind mobilizarea militară parțială din Rusia

Ce conține paragraful secret din decretul lui Vladimir Putin, privind mobilizarea militară parțială din Rusia

Ce conține paragraful secret din decretul lui Vladimir Putin, privind mobilizarea militară parțială din Rusia. Nici autoritățile nu au acces la el

Pe site-ul portalului de informații juridice a fost publicată o copie a decretului lui Vladimir Putin privind introducerea „mobilizării parțiale” în Rusia. Al șaptelea paragraf al decretului însă este marcat „pentru uz oficial”. Iată textul integral al decretului privind mobilizarea militară parțială în Rusia și ce ar conține cel de-al șaptelea punct marcat „pentru uz oficial”, de fapt.

Textul integral al decretului privind mobilizarea militară parțială în Rusia

„Președintele Rusiei V.V. Putin a semnat Decretul „Cu privire la anunțul mobilizării parțiale în Federația Rusă.” Transmitem textul integral al documentului”, a transmis serviciul de presă al Kremlinului, conform Știrile Pro TV.

„În conformitate cu legile federale din 31 mai 1996 nr. 61-FZ „cu privire la apărare”, din 26 februarie 1997 nr. 31-FZ „cu privire la pregătirea și mobilizarea în Federația Rusă” și din 28 martie 1998 nr. 53- Legea federală „cu privire la serviciul militar” Decid:

1. Mobilizarea parțială în Federația Rusă din 21 septembrie 2022.

2. Apelul către cetățenii Federației Ruse pentru serviciul militar pentru mobilizarea în Forțele Armate ale Federației Ruse. Cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare au statutul de personal militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract.

3. Stabilirea că nivelul salariului pentru cetățenii Federației Ruse chemați la serviciul militar prin mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse corespunde nivelului de salariu pentru personalul militar care servește în Forțele Armate ale Federației Ruse în baza unui contract .

4. Contractele de trecere a stagiului militar încheiate de cadrele militare continuă să fie valabile până la sfârșitul perioadei de mobilizare parțială, cu excepția cazurilor de concediere a cadrelor militare din serviciul militar în temeiul stabilit prin prezentul decret.

5. Stabilirea în perioada de mobilizare parțială a următoarelor motive pentru concedierea din serviciul militar a personalului militar care efectuează serviciul militar în baza unui contract, precum și a cetățenilor Federației Ruse chemați la serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Rusiei Federaţie:

a) după vârstă – la împlinirea limitei de vârstă pentru serviciul militar;

b) din motive de sănătate – în legătură cu recunoașterea acestora de către comisia medicală militară ca inapt pentru serviciul militar, cu excepția cadrelor militare care și-au manifestat dorința de a continua serviciul militar în funcții militare care pot fi înlocuite cu cadrele militare specificate;

c) prin intrarea în vigoare a unei hotărâri judecătorești privind impunerea unei pedepse cu închisoarea.

6. Către Guvernul Federației Ruse:

a) să finanțeze activități de mobilizare parțială;

b) să ia măsurile necesare pentru a răspunde nevoilor Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale altor trupe, formațiuni și corpuri militare în perioada de mobilizare parțială.

8. Cei mai înalți funcționari ai entităților constitutive ale Federației Ruse să asigure recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar pentru mobilizare în Forțele Armate ale Federației Ruse în numărul și în termenele stabilite de Ministerul Apărării al Federației Ruse pentru fiecare entitate constitutivă a Federației Ruse.

9. Oferirea cetățenilor Federației Ruse care lucrează în organizațiile complexului militar-industrial dreptul la amânare de la recrutare pentru serviciul militar în cadrul mobilizării (pentru perioada în care lucrează în aceste organizații). Categoriile de cetățeni ai Federației Ruse cărora li se acordă dreptul la amânare și procedura de acordare a acesteia sunt stabilite de Guvernul Federației Ruse.

10. Prezentul decret intră în vigoare din ziua publicării sale oficiale.

Al șaptelea punct al decretului privind mobilizarea militară parțială din Rusia este marcat „pentru uz oficial” și lipsește din această listă.

Ce conține paragraful secret din decretul lui Vladimir Putin, privind mobilizarea militară parțială din Rusia

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a spus că paragraful clasificat cu numărul 7 din decretul privind mobilizarea militară parțială din Rusia se referă la numărul de rezerviști care ar putea fi chemați în serviciul militar, conform Antena3. Miercuri, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat într-un interviu televizat că ar fi vorba de 300.000 de rezerviști.

„Singurul lucru pe care îl pot spune este că Serghei Șoigu a spus că este vorba de 300.000 de oameni”, a precizat Dmitri Peskov.

După această veste, rușii au început să iasă în stradă și să protesteze împotriva decretului de mobilizare, iar unele persoane au fost și reținute.

Al șaptelea paragraf secret al decretului de mobilizare permite Ministerului Apărării al Rusiei să convoace un milion de oameni, potrivit Novaya Gazeta, care citează o sursă din administrația prezidențială, conform Antena3. Sursa citată din administrația prezidențială precizează însă că la început a fost discutată problema introducerii întregului text al decretului la rubrica „pentru uz oficial”, acest lucru fiind susținut de reprezentanții Ministerului Apărării. Ulterior, potrivit sursei, s-a decis ascunderea sub acest titlu doar pentru punctul șapte, unde este trecut numărul celor care ar trebui mobilizați.

Pentru a confirma aceste informații, Novaya Gazeta a încercat să contacteze și autoritățile executive, care, de regulă, primesc textele integrale ale decretelor prezidențiale, inclusiv cele secretizate. Potrivit unor surse din mai multe ministere, acestea nu au primit textul integral al decretului și nu există nicio modalitate de a-l vedea prin MEDO (sistemul interdepartamental de gestionare a documentelor). „Din accesul meu la MEDO, văd același text ca toți ceilalți: al șaptelea paragraf este ascuns”, a spus directorul unui minister.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: