Redactia.ro
Home » Știri » Ce decizie au luat, azi, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov după ce Călin Donca a cerut să fie eliberat

Ce decizie au luat, azi, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov după ce Călin Donca a cerut să fie eliberat

Călin Donca a primit veşti proaste, azi. El a cerut să fie cercetat în afara arestului preventiv, dar Curtea de Apel Brașov a respins contestația făcută de omul de afaceri.

De asemenea, și Ileana Buzatu, una dintre partenerele de afaceri ale lui Donca, va rămâne după gratii. A fost însă lăsată în libertate contabila milionarului, Elena Dobre, ea urmând a fi cercetată sub control judiciar.

Donca a zis că vrea să aibă grijă de copii

Avocatul lui Călin Donca era încrezător că-i va convinge pe magistraţi să-i lase clientul să plece acasă, numai că n-a fost cazul de aşa ceva. El spunea că nu ar exista probe suficiente la dosar pentru ca milionarul să fie arestat preventiv.

Suspectul le-a spus judecătorilor că vrea să se întoarcă acasă pentru a avea grijă de soția lui, dar și de cei cinci copii ai familiei. A oferit garanţii că va colabora cu anchetatorii, dar inutil. Judecătorii au fost de neclintit.

Ce acuze i se aduc lui Călin Donca?

Procurorii acuză că, începând cu anul 2021, Călin Donca, soţia sa şi alte două persoane au constituit în municipiul Braşov un grup infracţional organizat în scopul obţinerii unor venituri financiare consistente prin infracţiuni de evaziune fiscală.

Prejudiciul a fost estimat la 4.346.286 de lei. DIICOT mai susţine că liderul rețelei şi-a însuşit din patrimoniul unei firme suma de 8.337.746 de lei, pe care a folosit-o în interesul său şi al celorlalţi membri ai grupării infracţionale.

Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei firme înregistrate în Dubai (Emiratele Arabe Unite) și aparţinând membrilor grupului sau controlată de aceştia. Cu restul banilor, a achiziţionat bunuri de lux în valoare de 340.000 de dolari.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: