Redactia.ro
Home » Știri » Ce e enteroviroza: diagnostic şi tratament. Cu ce sunt confundate simptomele, de obicei

Ce e enteroviroza: diagnostic şi tratament. Cu ce sunt confundate simptomele, de obicei

Cu ce sunt confundate simptomele, de obicei

Iată ce este o enteroviroză, cum se face diagnosticarea ei și ce tratament există. Cu ce sunt confundate simptomele enterovirozei, de obicei, și la ce anume să fie atenți părinții în cazul în care copiii lor sunt diagnosticați cu enteroviroză.

Ce este enteroviroza: diagnostic şi tratament. Cu ce sunt confundate simptomele, de obicei

Enterovirozele sunt date de anumite virusuri, afectează în special tractul intestinal (entero = intestin) și apar la copii, mai des. Cele mai multe infectii cu enterovirus nu au simptome, sau provoacă doar o febră ușoară, însă atunci când simptomele apar, ele pot fi confundate cu o toxiinfecţie alimentară. Scaunul moale, greața și vărsăturile, de pildă, sunt simptomele care pot indica și o enteroviroză, potrivit Observator. Pot fi însoțite de crampe, stare generală deteriorată, slăbiciune şi oboseală.

Există patru tipuri de virusuri: norovirus, rotavirus, astrovirus şi adenovirus enteric. Aşa cum majoritatea răcelilor sunt cauzate de virusuri şi nu neapărat de vremea rece, aşa şi intestinele şi colonul nostru răcesc din cauza virusurilor, conform sursei menționate mai sus.

Exista câteva tipuri de infecții enterovirale care cauzeaza boli grave. Poliomielita este cauzată de un enterovirus. Enterovirusul 71 (EV71) poate provoca boli grave cum ar fi meningita sau encefalita la sugari si copii mici. Enterovirusul D68 (EV-D68), care este rar, poate provoca probleme de la tuse si respiratie șuieratoare până la paralizie, conform mamisicopilul.ro.

Tratament pentru enteroviroză

Nu e necesar antibioticul pentru enteroviroză. Se recomandă hidratarea intensă, în schimb: putem să bem ceai de muşeţel, să adăugăm şi miere în el începând cu a doua zi de boală, când intestinele işi reiau tranzitul. Totodată, medicul poate recomanda să beţi un suc dulce, acidulat, din comerţ, pentru că aveți nevoie de aşa un mare aport caloric. Şi la spital, în astfel de situaţii, hidratarea se face cu solutii cu 5% glucoză, direct pe vena. O soluţie mai sănătoasă sunt însă lichidele de rehidratare cu săruri şi glucoza din farmacii, potrivit Observator.

Important: începeți să mâncați câte puţin, fără să forțați. Esential – aveți grijă la igienă – pentru a nu transmite boala mai departe. Totuşi, dacă simptomele se agravează, este cazul să mergeţi la medic, la urgenţe.

Cu ce sunt confundate simptomele, de obicei
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: