Redactia.ro
Home » Știri » Ce este acinetobacter, bacteria decoperit la Institutul Marius Nasta

Ce este acinetobacter, bacteria decoperit la Institutul Marius Nasta

Ce este acinetobacter, bacteria decoperit la Institutul Marius Nasta

La Institutul „Marius Nasta” din București, deja trei oameni au murit după ce au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie foarte periculoasă.

Probabil majoritatea oamenilor știu că în spitalele din țara noastră se găsesc tot felul de bacterii care pun sănătatea și chiar viața pacienților în pericol.

Acinetobacter este un fel de bacterii patogene oportuniste, aerobe, de tip cocobacili Gram-negativi, care aparține clasei Gammaproteobacteria. Sunt imobile și oxidazo-negative. Au fost descoperite până acum doar la pacienții internați în spital de mai mult timp.

Odată ce ajunge în spitale poate fi foarte greu scos de acolo pentru că rezistă foarte bine în fața bacteriilor. Pe suprafețele lipsite de umezeală pot supraviețui chiar și cinci luni.

Pentru că tulpinile bacteriei sunt atât de puternice, medicii spun că igiena are un rol crucial.

Cel mai des, această bacterie se poate găsi în sol sau în apă. Cu toate acestea, bacteria nu ajunge deloc în alte medii, ci doar în spitale, cu precădere în secțiile de terapie intensivă, acolo unde sunt tratați pacienții foarte gravi.

Ce simptome are infectarea cu acinetobacter

Simptomele infectării cu această bacterie seamănă foarte mult cu cele ale instalării pneumoniei. Apoi se pot întâmpla și infecții ușoare sau chiar grave ale sângelui sau ale rănilor.

În cazul în care bacteria evoluează aceasta poate ataca sistemul respirator, urina sau tegumentele. Din fericire, persoanele sănătoase nu riscă să se infecteze cu această bacterie atât de periculoasă.

Dar cei care știu că au un sistem imunitar mai șubred ar trebui să aibă mai multă grijă. Bacteria ajunge la noile victime prin contactul direct cu persoana bolnavă sau prin cel cu suprafețele infestate.

Este foarte important ca pacientul afectat să urmeze un tratament strict și o dietă personalizată. Dar mai ales, e nevoie ca acesta să fie izolat pentru a proteja restul persoanelor internate.

De asemena, foarte importante sunt și analizele, cum ar fi cele de sânge, de urină sau chiar cele de scaun.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: