Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este balonarea severă ce apare imediat după masă? Cum o putem preveni şi ce afecţiuni poate ascunde

Ce este balonarea severă ce apare imediat după masă? Cum o putem preveni şi ce afecţiuni poate ascunde

După o masă copioasă şi săţioasă, în unele cazuri apare balonarea. Asta se întâmplă din mai multe cauze, cum ar fi: intoleranțele alimentare sau supraalimentarea. Iată ce alte cauze pot duce la balonare și cum să scapi de acest disconfort.

Balonarea este una dintre cele mai frecvente tulburări gastrointestinale, fiind întâlnită la aproximativ 15-30% din populația glubului. De cele mai multe ori, balonarea își face apariția imediat după masă, fie din cauza alimentației, fie din cauza unor probleme serioase de sănătate.

Trebuie să mergeţi la medic!

Balonarea severă este un motiv sa mergeti la medic. 30 % din oameni acuza acest simptom si il asociaza cu anumite alimente. Atentie, totusi nu hrana provoaca disconfortul, ci tulburarile din interiorul aparatului digestiv.

Faceţi şi sport! Puneti astfel in miscare inclusiv muschii care insotesc aparatul digestiv. Statul pe scaun ore in sir implica lipsa motilitatii gastro-intestinale, care se traduce prin balonare. Pe de altă parte, alimentatia haotica, in care nu echilibrati vegetalele cu produsele animale duce la acelaşi deznodământ.

Pe de altă parte, balonarea frecventa este motiv sa va faceti timp si pentru o colonoscopie de control. Aceasta pentru a fi siguri ca nu exista leziuni la nivelul colonului.

Dacă abdomenul este umflat şi nu aveti scaun mai mult de 3 zile, mergeţi la medic de urgenta. Ocluzia intestinală este însoţită, de obicei, de dureri. Înaintea lor, poate să apară balonarea.

Cele mai puternice laxative

Constipația este o afecțiune comună care se manifestă prin încetinirea tranzitului intestinal. În majoritatea cazurilor, aceasta nu se manifestă pe o perioadă îndelungată.

Anumite alimente au, în mod natural, un efect laxativ. Astfel, dacă forma manifestată nu este severă, aceste alimente îți pot veni în ajutor pentru a echilibra tranzitul intestinal.

Aceste alimente ar fi: merele, portocalele, prunele, cafeaua, fasolea şi migdalele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: