Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este bine să faci în noaptea de Înviere. Aduce mare noroc pentru tot anul

Ce este bine să faci în noaptea de Înviere. Aduce mare noroc pentru tot anul

Există o mulțime de tradiții legate de Paște, multe dintre ele împământenite în memoria colectivă. Pe lângă toate acestea, toți creștinii se bucură pentru semnificația biblică a sărbătorii: Învierea Celui care a venit să ne izbăvească pe noi toți de toate păcatele și care a murit pentru ele. Cum anul acesta nu putem merge la Biserică să luăm lumină, ci ea ne va fi adusă acasă de voluntară ai Bisericii Ortodoxe Române, mai rămân câteva lucruri pe care le putem face noi, acasă, de Paște.

Astfel,după ce primim lumina, trebuie să avem mare grijă să nu se stingă, pentru că pe ea ne putem baza în vremurile grele, de fenomene extreme ale naturii sau la necaz. Candela cu lumina sfântă trebuie pusă la o icoană. Sub nicio formă lumânarea cu care s-a luat lumină nu trebuie aruncată!

În credința populară se spune că dacă în noaptea de Înviere primul care intră în casa ta este un bărbat, atunci vei avea parte de noroc întregul an.

Ouăle roșii și credința populară

Tradiția ne învață că trebuie să ținem minte cu cine am ciocnit primul ou de Paște, pentru că dacă te vei rătăci într-o pădure la un moment dat și te vei gândi la persoana cu care ai ciocnit, îți vei aminti de îndată drumul spre casă. Totodată, se mai spune și că nu e bine să mânânci ouăle sărate în ziua de Paște, pentru că mâinile îți vor deveni roșii precum ele.

Cine mânâncă ouă în ziua de Paște va fi ușor tot anul, mai spun bătrânii. Mai mult decât atât, în trecut ouăle roșii de la Paște nu se aruncau sub nicio formă, ci albușul era uscat, apoi pisat. După aceea era folosit drept medicament vindecător pentru oameni și animale. După ce era pisat, albușul de ou roșu sfințit era suflat în ochii bolnavi de albeață, scrie Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: