Redactia.ro
Home » Știri » Cum se vopsesc corect ouăle, de Paște. Ce pui în vopsea ca să nu se ia pe degete

Cum se vopsesc corect ouăle, de Paște. Ce pui în vopsea ca să nu se ia pe degete

GALERIE FOTO (2) Oua vopsite 2020

Vopsirea ouălor de Paște este un simbol al sărbătorilor pascale și o tradiție pe care toți credincioșii o urmează în fiecare an. Pentru a vopsi ouăle de Paște este nevoie de anumite informații bine puse la punct pentru a nu da greș.

Cum se vopsesc ouăle de Paște

Vopsirea ouălor de Paște este o tradiție minunată pe care românii o urmează în fiecare an. Această tradiție este de asemenea, respectată și în popoarele Europei și Asiei.

Sărbătorile de Paște înseamnă pentru români Învierea Mântuitorului, slujbe speciale la biserică și o gamă largă de preparate tradiționale. Iar în ceea ce privește vopsirea ouălor, există mai multe modalități în care ouăle de Paști pot fi vopsite.

Așadar, înainte de vopsire, ouăle trebuie să treacă printr-un proces de pregătire, este trebuie spălate și degresate cu atenție pentru ca vopsea să se prindă bine.

Acestea se spală cu buretele și se clătesc cu atenție pentru a nu fi sparte. Apoi, se pun la fiert și se țin aproximativ 10-12 minute, după care se scurge pentru a fi vopsite.

Se folosește  vopseaua din comerț

Potrivit specialiștilor, pentru a vopsi ouăle foarte bine, trebuie folosită vopseaua din comerț. De aceea este necesar să folosești vopseaua cu oțetul într-un vas, apoi se pun ouăle pe rând în vopsea, timp de 1 minut fiecare.

Dacă se folosește vopseaua cu coloranți naturali, este recomandat folosirea unei sfecle roșii sau cojile de ceapă roșie. Acestea două reprezintă baza pentru o vopsea cât mai bună. Se obține prin fierberea a două sfecle de dimensiune medie într-un litru de apă, și se adaugă două linguri de oțet.

După 4 minute de fiert, în apa cu bucățile de sfeclă se pun ouăle și după ce apa a dat în clocot, se lasă încă 4 minute și se scot din oală.

Potrivit tradiției, ouăle trebuie vopsite în Joia Mare, deoarece Fecioara Maria a așezat un coș cu ouă sub crucea pe care se afla trupul Mântuitorului, acestea fiind colorate cu sângele lui Iisus Hristos. Însă, preoții sunt de părere că nu există o zi anume pentru această tradiție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: