Redactia.ro
Home » Știri » Rețete pentru meniul la masa de Paște. Ce ar fi bine să încerci anul acesta

Rețete pentru meniul la masa de Paște. Ce ar fi bine să încerci anul acesta

Rețete pentru meniul la masa de Paște. Ce ar fi bine să încerci anul acesta

Meniul la masa de Paște trebuie să fie deosebit, pentru că și sărbătoarea este cea mai mare dintre cele notate în calendarul creștin. Iată ce rețete poți încerca anul acesta de Sărbătorile Pascale pentru a-i impresiona pe cei dragi.

Rețete și idei pentru meniul de Paște. Chiar dacă petrecem sărbătorile acasă, în acest an, nu înseamnă că nu ne pregătim cum se cuvinte. Ba chiar din acest motiv ar trebui să ne bucurăm de sărbătoare și să lăsăm, măcar pentru o zi sau două, toate grijile deoparte.

Este bine să ne organizăm cu câteva zile înainte și să ne gândim la ce rețete vom pregăti și la cum vom decora casa și masa de Paște.

Iată câteva idei de rețete pentru meniul la masa de Paște

Sperăm ca aceste rețete să te inspire pentru masa ta de sărbătoare. Poți încerca idei tradiționale sau poți prepara ceva mai modern. Atât timp cât sunt aspectuoase și gustoase, cu siguranță vor fi pe placul tău și al familiei tale.

Iată cum poți organiza un meniu delicios pentru Paște:

Aperitive

Evident, nu există Paşte fără ouă vopsite. Dacă tot le fierbi, poţi face şi ouă umplute, o delicatesă pe placul tuturor.

Se fac din ouă fierte care se curăţă şi se taie în jumătăţi. Gălbenuşurile se îndepărtează şi din ele se face o pastă, împreună cu pate de ficat şi puţină maioneză. Adaugă şi zeamă de lămâie, sare, piper după gust.

De asemenea, pe post de aperitiv poţi servi şi legume crude alături de brânzeturi şi mezeluri. Primăvara, verdeţurile sunt cele mai delicioase şi pline de vitamine!

Şi drobul este un aperitiv foarte bun, tradiţional. Poţi face o reţetă clasică, de miel sau, dacă nu îţi place, din pui sau curcan. Foloseşte mult mărar şi multă ceapă verde pentru un gust proaspăt.

Pe masa de Paşte este bine să pui şi o supă sau o ciorbă. Dacă nu îţi place varianta cu miel, poţi face o supă cremă de legume sau o ciorbă de perişoare, ori de pui.

Bineînţeles, felul principal va fi o friptură apetisantă. Friptură de miel sănătoasă și gustoasă. Cum o prepari. Rețete deosebite. Poţi să faci şi o friptură de porc, vită sau pui.

La finalul mesei vei servi cozonac (încearcă reţeta de cozonac de la chef Cătălin Scărlătescu) şi pască. Sau poţi să faci prăjituri fine şi delicioase.

Ai grijă, totuşi, să mănânci câte puţin din fiecare, ca să nu faci indigestie sau să îţi pice greu la stomac.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini