Redactia.ro
Home » Stil de viață » Remedii pentru indigestie, balonare sau greață. Ce trebuie să iei dacă ai făcut exces de mâncare sau băutură

Remedii pentru indigestie, balonare sau greață. Ce trebuie să iei dacă ai făcut exces de mâncare sau băutură

Fructul adorat de toți românii, care ajută la îmbunătățirea digestiei în timpul meselor grele de Paște

Este sărbătoare, așa că trebuie să simți asta, chiar dacă ții dietă sau nu vrei să acumulezi vreun kilogram în plus, trebuie să te bucuri de bunătățile de pe masa de Paște. Este un sfat bun să mânânci câte un pic din toate, dar având în vedere câtă mâncare vei avea la dispoziție, probabil va fi destul de greu să te abții de la ceva. Uite ce trebuie să faci dacă ai făcut exces de mâncare sau băutură de Paște!

Bea zeamă de varză

Primul sfat este unul extrem de simplu. Dacă ai acel sentiment de greutate în stomac, remediul este mult mai aproape decât te-ai fi așteptat. Tot ce trebuie să faci este să bei niște zeamă de varză. Aceasta are multe probiotice, mai ales dacă am gătit sarmale pentru sărbători. Totuși, dacă zeama de varză nu este pe placul tău, poți face o salată simplă, cu varză, mărar, ceapă și ulei, care va avea aceleași efecte.

Legumele proaspete sunt, de asemenea, aliatul celor care au făcut excese de sărbători. Salata verde, ridichile, spanacul, castraveții, ceapa verde îți vor fi de mare folos. Poți face o salată din ele, care va avea un gust minunat și te va ajuta să digeri tot ce ai consumat de Paște.

Sfatul specialistului

Florentina Gionea, consultant în nutriție și welness, ne recomandă să avem mese mai dese, dar cu porții mai mici.

“În această perioada, este bine să mâncăm mai puțin și mai des. Mesele îmbelșugate din zilele de Paște ne-au îngreunat, așa că trebuie să ne dozăm porțiile de hrană in așa fel încât stomacul să aibă timp să digere tot”, a explicat ea.

Totodată, specialista ne sfătuiește să mâncăm alimente bogate în proteine și lipide.

“Cel mai bine ne putem recupera energia din proteine și lipide, vitaminele nu ne dau energie, este fals că ne ajută să ne recuperăm energia! Într-adevăr, vitaminele ajută să ne refacem mai repede, însă doar atât!”, a mai spus consultantul în nutriție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: