Din meniul de Paște al românilor sigur nu vor lipsi tradiționalele rețete cu carne de miel. De aceea, ne-am gândit să venim în ajutorul gospodinelor și să prezentăm o rețetă simplă de friptură de miel, una sănătoasă și extrem de gustoasă. Iată, așadar, cum poți să o prepari și ce alte rețete deosebite se mai găsesc în cartea de bucate.
Cum prepari cea mai gustoasă friptură de miel
Puțini sunt cei care fac rabat la masa de Paști de carnea de miel. Dacă sunteți, așadar, printre cei care preferă să aibă astfel de preparate pe masa din duminica sfântă, atunci urmăriți această rețetă de friptură de miel. O să aflați secretele necesare pentru a obține o friptură suculentă și fragedă.
Ingrediente pentru friptura de miel simplă
Dacă ești adeptul unei fripturi simple, fără arome nebunești, atunci ai nevoie doar de: 1,5 carne de miel, 60 ml ulei și sare.
Modul de preparare este destul de simplu în cazul acestei fripturi. Tot ce trebuie să faci e să decupezi bine carnea de miel, de pe șira spinării, și să o sărezi. Ulterior, o vei așeza într-o tavă cu ulei încins și o vei băga la cuptorul încălzit în prealabil.
Friptură de miel cu usturoi verde
Ingredientele pentru această friptură: carne de miel, 2 linguri untură/ ulei de măsline, o linguriță boia dulce, sare, piper, usturoi verde.
Mod de preparare: Carne de miel se sărează, piperează, apoi se lasă să se liniștească pentru jumătate de oră. Ulterior, se unge cu untura, peste care se presară boia. Carnea se adaugă în tava, la cuptorul bine încins. Se adaugă usturoiul bine tocat și 2-3 linguri de apă. Se lasă la cuptor până se frăgezește.
Friptură de miel haiducească
Pentru această rețetă veți avea nevoie de câteva ingrediente deosebite cum ar fi 1 pahar de vin roșu, sare, cimbru, câteva cepe și, evident, carne de miel (10-16 kg).
Modul de preparare: Se folosește un miel întreg, care să cântărească între 10 și 16 kg. Se îndepărtează, însă, intestinele și organele interne și se taie în bucăți mari. Carnea se spala, se sărează și i se introduc cepele tăiate în felii. Se presară cimbru, se stropește cu vin, după care se învelesc în staniol. Se pun pe jar și se urmărește evoluția. Aici o rețeta video pentru acest preparat special!