Redactia.ro
Home » Știri » Ce este boala Lyme, cum apare, cum se manifesta. Justin Bieber a dezvăluit că suferă de boala Lyme

Ce este boala Lyme, cum apare, cum se manifesta. Justin Bieber a dezvăluit că suferă de boala Lyme

Ce este boala Lyme, cum apare, cum se manifesta. Justin Bieber a dezvăluit că suferă de boala Lyme

Ce este boala Lyme. Cum se manifestă și cum apare afecțiunea de care suferă Justin Bieber

Este cunoscut faptul că boala Lyme este transmisă de mușcătura de căpușă. Este important ca pacientul să își amintească despre momentul aproximativ al mușcăturii, pentru a putea stabili diagnosticul. Este important sezonul în care a apărut infecțiat, căci 90% din cazuri se datoreaza stadiului de nimfa al capusei, care se dezvolta si are nevoie de hrana sangvina intre sfarsitul primaverii si inceputul toamnei.

Ce este Boala Lyme. Se manifestă în trei etape, localizată, diseminată și persistentă.

Faza timpurie localizată e caracterizată printr-o iritație, un eritem migrator, acesta fiind de multe ori însoțit de febră, mialgii, adenopatie localizată dureroasă, dureri de cap, stare de oboseală. Apare la doua treimi din pacienți, la 1-30 de zile de la mușcătură. La 30% din pacienți, eritemul lipsește. În cazul în care boala e tratată în acest punct, nu va mai ajunge in fazele doi si trei.

Citește și: Boala de care suferă Marius Elisei: „O să se spună că…”

A doua fază presupune manifestari musculo-scheletale si neurologice, mai rar cardiace, pulmonare si oculare. Inițial sunt afectate tendoanele si bursele musculare, apoi se concentrează la o singura articulatie, de obicei genunchiul, mai rar glezna sau pumnul. Manifestarile neurologice sau neuroborrelioza apar la 5-20% din pacienti, sub forma de neuropatie craniana (paralizie de facial Bell) sau meningita sau encefalopatie (stare de confuzie, pierderea atentiei, memoriei).

Faza persistenta sau tarzie apare dupa cateva luni pana la cativa ani de la debut, cu manifestari reumatologice si neurologice: artrita, in special la genunchi, este prezenta la 90% din pacientii in faza trei, iar manifestarile neurologice variaza (encefalopatie subacuta, encefalomielite, neuropatii axonale).

În faza timpurie, boala Lyme se diagnostichează cu testul ELISA. Rezultatele pozitive sau echivoce se confirmă cu imunoblot.

Starul pop canadian Justin Bieber a dezvăluit că a fost diagnosticat cu boala Lyme.

„Au fost câțiva ani grei”, a scris artistul în vârstă de 25 de ani pe Instagram, adăugând că suferă și de o infecție virală cronică.

Justin Bieber a făcut dezvăluirea pe internet după ce fanii l-au acuzat de consum de metamfetamină. „Ei nu știu că am fost recent diagnosticat cu boala Lyme” și nu doar asta, dar cântărețul a suferit și de mononucleoză, o infecție cronică și severă, care i-a afectat „pielea, funcția creierului, energia și starea generală de sănătate”.

El a menționat că ia tratamentul potrivit și că va dezvălui mai multe în documentarul care urmează să fie lansat pe Youtube, despre viața lui.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini