Redactia.ro
Home » Știri » Ce este “COVID-ul de anduranță”. Avertismentul specialiștilor

Ce este “COVID-ul de anduranță”. Avertismentul specialiștilor

Tot mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus dezvoltă, ulterior, leziuni ale organelor, potrivit The Lancet, una dintre cele mai citite publicații medicale din lume. Deși toată lumea se concentrează pe vaccinul anti-COVID, există  un alt tip de COVID, de anduranță. 

Avertismentul specialiștilor

Tot mai multe leziuni ale organelor au fost depistate la un număr tot mai mare de pacienți infectați cu noul coronavirus. Leziunile variază de la probleme de respirație, la oboseală, la dureri de cap, palpitații, dureri în piept, probleme locomotorii, depresie sau insomnie, potrivit publicației Lancet. Sursa citată precizează că vârsta celor afectați diferă.

Publicația arată că problemele pot persista cel puțin jumătate de an. Profesorul Bin Cao, de la Academia de Științe Medicale, a realizat un studiu asupra unor pacienți din Wuhan, acesta fiind și locul unde a început pandemia de coronavirus. Studiul face referire la un anumit “COVID de anduranță”, care produce leziuni grave ale anumitor organe. Studiul din China este publicat la finalul lunii noiembrie.

Astfel, marile puteri ale lumii au anunțat că vor studia efectele COVID-19 pe termen lung. Marile puteri s-au mobilizat și au început primele cercetări.

Pe 4 decembrie, Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite a organizat un prim congres despre acest tip de COVID-19. Mai mult, National Health Service din Marea Britanie a anunțat că 40 de laboratoare încearcă acum să găsească răspunsuri la simptomatologia pe termen lung ca efect al infectării. În situația de față, se dorește elaborarea unui protocol medical de specialitate.

Necunoscute în ceea ce privește “COVID-ul de anduranță”

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse, există multe necunoscute cu privire la “COVID-ul de anduranță”, mai precizează The Lancet.

Aceste necunoscute  vizează următoarele aspecte: Care sunt diagnosticele în astfel de cazuri, definițiile de caz, tipurile de boală care se încadrează în COVID-ul de anduranță? Cât durează efectele? Cine intră în categoriile de risc ale unor sechele severe și de durată? Care sunt cauzele și cum se ajunge la aceste consecințe? Cum se previn sau reduc efectele? Există vreun tratament adecvat pentru recuperarea tuturor funcțiilor unui pacient? Ce fel de recuperare trebuie făcută?

Publicația mai precizează că pentru a fi aflate răspunsurile la aceste întrebări, este nevoie de existența unor studii mai aprofundate.

The Lancet atrage atenția că în acest moment toată atenția lumii este îndreptată asupra vaccinurilor mult așteptate. Însă, cei afectați, care au rămas cu sechele asupra organismului, vor avea de suferit în continuare în urma acestor lucruri.

Mai mult, publicația precizează că este important ca medicii să își asculte pacienții și să îi înțeleagă. Mai mult, aceștia trebuie să ia în calcul comorbiditățile și simptomele.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: