Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este, de fapt, teoria care susține că Pământul este plat. Care sunt argumentele folosite de susținătorii ei

Ce este, de fapt, teoria care susține că Pământul este plat. Care sunt argumentele folosite de susținătorii ei

Ce este, de fapt, teoria care susține că Pământul este plat. Care sunt argumentele folosite de susținătorii ei

Cu siguranță, ați auzit despre teoria potrivit căreia pământul este plat și despre adepții ei. Ei bine, v-ați întrebat vreodată ce stă la baza acelei teorii și pe ce bazează credințele adepților? Acest articol tratează teoria care susține că este Pământul este plat și care sunt argumentele folosite de susținătorii ei.

Teoria care susține că Pământul este plat

Se știe că Pământul este a treia planetă de la Soare și că e singurul corp ceresc pe care se găsesc urme umane. Despre forma Pământului, marii cercetători au stabilit că este sferoidal obligă. Aceștia au precizat că grație rotației, Pământul este aplatizat la poli și bombat în jurul Ecuatorului. Cel mai puternic argument pentru această viziune este faptul că forma pământului face ca încălzirea lui să fie inegală de-a lungul suprafeței.

Primul care a constatat că Pământul este rotund a fost chiar filosoul Aristotel (384-322 î. De Hr), care a furnizat probe epirice pentru forma sferică a Pământului. Filosoful a făcut observații despre constelații de pe cer în funcție de măsurătorile față de Ecuator.

Cu toate acestea, sunt încă milioane de oameni pe acest Glob care susțin că pământul este plat. Iată ce stă la baza acestei credințe.

Argumentele oferite de cei care susțin că Pământul este plat

  • Ei cred, în primul rând, că gravitația nu există și că aceasta este o teorie nedovedită.
  • Ei pun în discuție faptul că apa n-ar putea sta pe o sferă care se învârtă fără să se adune la Ecuator.
  • De asemenea, ei se întreabă cum ar putea rezista o navetă spațială în vidul absolut al spațiului cosmic, în condițiile în care ea este presurizată.
  • O altă părere de-a lor este că Pământul nu are niciun nucleu. Oamenii de știință spun că-n nucleu ar fi 4-5000 de grade C. Cei care susțin că Pământul e plat se-ntreabă cum e temperature dedusă, când cea mai mare temperature creată de om a ajuns la 2900 de grade Celsius. În plus, pentru întreținerea arderii ar fi necesar oxygen, iar în centrul Terrei nu ar exista. Și alte astfel de păreri.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini