Redactia.ro
Home » Știri » Ce este ”diavolul de praf”, care a acoperit judeţul Vrancea. Fenomenul i-a înspăimântat pe localnici

Ce este ”diavolul de praf”, care a acoperit judeţul Vrancea. Fenomenul i-a înspăimântat pe localnici

Vreme neobișnuit de caldă în februarie: Directorul ANM anunță o schimbare semnificativă a temperaturilor

Două coduri de vreme rea şi alte două de inundaţii sunt în vigoare în acest moment. Apar şi fenomene extreme: un vârtej cu aspect de tornadă, numit diavolul de praf, a răvăşit Vrancea.

Un vârtej înspăimântător a lovit ieri în zona şantierului autostrăzii A7,în apropierea localității Petrești. Fenomenul meteo extrem de rar numit Dust Devil seamănă cu o tornadă şi a înspăimântat localnicii.

Specialiştii ANM au explicat ”diavolul de praf”

Acest fenomen meteo a fost explicat de specialiștii ANM, mai ales că ”diavolul de praf” a apărut în Vrancea neașteptat, reușind să sperie localnicii. Problema ar fi vremea din această zonă, care a adus temperaturi extreme de 32 de grade în sudul și estul României.

Când vorbim de instabilitate atmosferică includem şi acei nori pâlnie pe care i-am văzut în ultima vreme şi tornadele care au fost şi în zona țările noastre, dar și acest tip de vârtej de praf”, a explicat specialistul ANM. Între timp, în restul țării ploile torențiale cu grindină au făcut ravagii.

Ciclonul e de vină

De vină ar fi ciclonul mediteranean despre care specialiștii ANM tot vorbeau în ultima lună. Așadar, iată că fenomenul meteo extrem a ajuns și în țara noastră, astfel că se explică și cele 22 de avertizări de tip nowcasting din ultima vreme, dintre care 10 au fost alerte de cor roșu de ploi și grindină.

Meteorologii au analizat situația în ultima perioadă și au ajuns la concluzia că țara noastră nu va fi ferită de cunoscutul ciclon mediteranean, care a făcut ravagii în Italia.

Cu toate acestea, meteorologii au lăsat să se înțeleagă că țara noastră nu va fi afectată atât de grav precum Italia, deși momentan situația nu e tocmai roz în anumite zone ale țării noastre.

De luni, vreme răcoroasă

Vremea este frumoasă şi pe litoral. Au fost 25 de grade, iar turiştii s-au bucurat de vremea perfectă de plajă. De luni, vremea va deveni mai răcoroasă în majoritatea regiunilor din ţară.

Temperaturile maxime vor coborî până la 15 grade în nordul Moldovei, iar ploile vor continua în mai multe judeţe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: