Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este Luna Albastră, fenomenul spectaculos care se va vedea pe cer mâine seară

Ce este Luna Albastră, fenomenul spectaculos care se va vedea pe cer mâine seară

Luna albastra

Luna Albastră este un fenomen destul de rar, care se petrece cam o dată la doi ani. În 2020, vom avea parte de acesta pe 31 octombrie 2020, chiar de Halloween. Iată ce semnifică, de fapt, Luna Albastră.

Ce este, în realitate, fenomenul Lunii Albastre

Termenul de „Lună Albastră” semnifică, de fapt, apariția a două luni pline în aceeași lună calendaristică. Așadar, în acest caz nu este vorba nicidecum despre o schimbare a culorii lunii, ci doar despre o denumire specifică folosită de astrologi.

Expresia „Lună Albastră” a fost creată, de fapt, în urma unei greșeli. Astfel, în anul 194, o publicație care vorbea despre un eveniment extrem de rar, iar sintagma folosită a fost „once in a Blue Moon”, care este, în realitate, un idiom, care se traduce prin extrem de rar.

Totuși, expresia folosită de Sky and Telescope a fost preluată de toată lumea, iar acum acest este singurul termen care se folosește pentru a descrie apariția a două luni pline care au loc în aceeași lună.

Luna Albastră va apărea pe cer pe 31 octombrie 2020

Astfel, „Luna Albastră” nu este cu nimic diferită față de luna plină normală. Are același nuanțe de argiuntiu și galben, dar, uneori, Luna apăare învăluită într-un halo albastru.

Acesta este un fenomen extrem de rar, care apare doar atunci când au loc erupții vulcanice puternice și când în atmosferă există cantități mari de fum sau particule.

„Luna Albastră” a putut fi văzută cu adevărat în 1980, când a erupt vulcanul Mount St Helens din SUA. Același fenomen a putut fi văzut și în 1982, după ce vulcanul El Chichon din Mexic a erupt, dar și în 1991, când vulcanul Pinatubo din Filipine a cedat. Luna a cîpătat atunci o culoare albastră din cauza particulelor, care au blocat lumina roșie și făceau să pară că Luna e, de fapt, albastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: