Redactia.ro
Home » Știri » Când are loc următoarea lună plină din octombrie

Când are loc următoarea lună plină din octombrie

Când are loc următoarea lună plină din octombrie

Din nou, persoanele interesante de fenomenele minunate care au loc pe cer, vor putea să urmărească pe 31 octombrie un moment special. Va fi Lună albastră, care vine o dată la 19 ani. Noaptea va fi mult mai înfricoșătoare, mai ales că va fi și noaptea de Halloween.

Când are loc următoarea lună plină din octombrie

În noaptea de Halloween, pe 31 octombrie, va apărea pe cer un fenomen special. Este vorba despre Luna Albastră, care apare odată la 19 ani. Acea noapte va fi una înficoșătoare. Luna Albastră poate fi văzută din America de Sud, America de Nord, Europa și Asia.

Luna octombrie va prezenta nu una, ci două luni pline, un fenomen cu numele de lună albastră, și care apare deoarece ciclul lunar și anul calendaristic nu sunt sincronizate. Conform NASA, lunile pline vin la fiecare 29 de zile, în timp ce aproape toate sunt de 30 sau 31 fe zile. SUA a văzut pentru ultima oară o lună albastră în 2018. În aceeași zi, are loc și un eveniment special pentru întreaga lume. Halloween-ul a devenit o activitate specială pentru multă lume, dar în acest an, va fi o zi excepțională.

Ce se întâmplă, de fapt, pe 31 octombrie?

Prima lună plină a avut loc pe 1 octombrie, fiind numită luna Harvest, deoarece a fost luna plină cea mai apropiată de echinocțiul de toamnă, iar cea de-a doua lună plină atinge vârful pe 31 octombrie. Luna albastră va crea o imagine înfricoșătoare pentru ziua de Halloween. Potrivit Almanahului fermierului, ultima lună plină de Halloween s-a produs în 2001.

Anul acesta marchează pentru prima dată când o lună plină de Halloween este vizibilă în toate fusurile orare începând din 1944. Acest lucru înseamnă că fiecare persoană din întreaga lume va putea vedea luna albastră de Halloween pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial.

Loading...