Redactia.ro
Home » Știri » Ce este NASA și cu ce se ocupă, de fapt. Cine gândește misiunile care schimbă istoria omenirii

Ce este NASA și cu ce se ocupă, de fapt. Cine gândește misiunile care schimbă istoria omenirii

Ce este NASA

Cu ce se ocupă NASA, de fapt. Doug Loverro a spus adevărul după ce a demisionat de la agenția spațială.

NASA este, de fapt, acronimul pentru Administrația Națională Aeronautică și Spațială. Această agenție este responsabilă de programul spațial civil și de cercetarea aeronautică și aerospațială.

Doug Loverro, director NASA, a demisionat la un an de la numirea în funcție

Doug Loverro a fost numit directorul programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA în 2019. La un an de la numirea sa în funcție, Loverro a demisionat. Plecarea sa a venit cu doar o săptămână înainte de o misiune importantă.

Rolul lui Doug Loverro în cadrul NASA era de a superviza viitoarele lansări ale astronauților. De asemenea, el pregătea o misiune cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

Anunțul demisiei directorului NASA a fost făcut chiar de agenție, notând că în locul său va veni Ken Bowersox, care va fi director interimar

”Administratorul asociat al programului pentru misiuni cu echipaj uman, Doug Loverro, a demisionat din funcţie începând cu data de 18 mai.”

Doug Loverro a transmis un e-mail colegilor prin care a dat de înțeles că demisia sa are la bază ”efectele acţiunilor personale”, precizând ”riscuri” pe care și le-a asumat pentru a respecta termenul limită de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024.

”Este clar că am făcut o greşeală în acea alegere şi sunt singurul care trebuie să suporte consecinţele”, a scris Doug Loverro în mesaj.

Obiectivele NASA în viitor. Misiunile vor schimba viitorul planetei

Chiar în această perioadă Loverro trebuia să supervizeze misiunea Crew Demo-2. Aceasta ar trebui să aibă loc în data de 27 mai. Poziția ocupată de el, cea de director al Departamentului de Explorare și Misiuni Umane, a fost ocupată de mai mulți specialiști. Până în 2019, șef a fost Bill Gersteinmaier, fiind înlocuit de Ken Bowersox, apoi de Doug Loverro.

Chiar și în timpul crizei de coronavirus, NASA nu a renunțat la misiunile agenției.

Agenția spațială NASA a fost înființată în 29 iulie 1958. Rolul ei a fost de a administra și realiza proiecte de de astronautică civilă. Majoritatea acțiunilor de explorare spațială din Statele Unite ale Americii au fost conduse de NASA, inclusiv misiunile Apollo, stația spațială Skylab etc.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: