Redactia.ro
Home » Știri » Decizia NASA în plină pandemie. Ce se întâmplă cu echipajele pregătite să plece pe Lună sau pe Marte

Decizia NASA în plină pandemie. Ce se întâmplă cu echipajele pregătite să plece pe Lună sau pe Marte

Decizia NASA în plină pandemie

NASA a decis, în plină pandemie COVID-19, să pregătească în continuare misiunile de plecare pe Lună și pe Marte. Programul Artemis al Agenţiei spaţială americană are drept scop misiuni cu echipaj uman pe Lună și Marte.

Administratorul NASA, Jim Bridenstine a transmis că misiunile nu vor fi întrerupte, în ciuda coronacrizei, transmite Agerpres.

„Misiunea NASA continuă în acest timp”, a scris Bridenstine pe Twitter.

Nasa pregătește și navele și antronauții care vor pleca în misiunile viitoare

„Suntem mândri să împărtăşim viziunea noastră pentru sustenabilitate pe Lună după 2024 şi cum ne pregăteşte #Artemis pentru Marte”

, este anunțul oficial.

Programul presupune o nouă aselenizare a astronauţilor americani până în 2024. Misiunea e legată de trimiterea de echipaje umane către Marte și va marca peste 50 de ani de când oamenii au ajuns ultima oară pe orbita lunară.

„După 20 de ani de viaţă continuă pe orbita joasă a Pământului, suntem în prezent gata pentru următoarea mare provocare a explorării spaţiale – dezvoltarea unei prezenţe continue pe şi în jurul Lunii”, a declarat Bridenstine, citat pe site-ul agenţiei, nasa.gov.

„În anii următori, Artemis va servi drept steaua noastră polară în timp ce continuăm să ne concentrăm pe o mai mare explorare a Lunii, unde vom demonstra elemente-cheie necesare pentru prima misiune umană către Marte”

, a adăugat el.

Agenția spațială americană a anunțat că peste 12.000 de persoane au aplicat pentru a deveni astronauţi, pentru cele 48 de posturi disponibile în cadrul programului Artemis al NASA. Este al doilea cel mai mare număr de aplicaţii primite în istorie pentru participarea la un program spaţial. Persoanele selecționate vor fi anunţate în vara anului 2021.

NASA consideră că mobilitatea este „elementul de bază” necesar pentru o prezenţă continuă a astronauţilor pe Lună. În acest sens, se lucrează pentru a realiza un vehicul de teren selenar. Vehiculul ar permite echipajelor să realizeze călătorii pe suprafaţa Lunii de până la 45 de zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: