Redactia.ro
Home » Știri » Ce este nevoită să facă noua prima-doamnă zilnic? E prima din istoria SUA care va face asta

Ce este nevoită să facă noua prima-doamnă zilnic? E prima din istoria SUA care va face asta

Jill Biden a decis să facă un lucru pe care nicio altă soție de președinte nu l-a mai făcut. Prima-Doamnă a SUA a decis să nu renunțe la locul de muncă și se va deplasa zilnic între serviciu și Casa Albă.

 

Jill Biden va rămâne profesoară

 

Noua primă-doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, nu intenționează să își întrerupă activitatea de profesoară odată cu noua funcție. Jill Biden nu va renunța la locul de muncă odată cu instalarea la Casa Albă.

Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, va fi prima soție de președinte american care își va păstra locul de muncă cu normă întreagă, scrie The New York Times. Soția lui Joe Biden dorește să se deplaseze zilnic de la Casa Albă la North Virginia Community College, acolo unde predă engleză. Jill Biden lucrează de zece ani la North Virginia Community College.

Însă, soția noului președinte american își ia rolul de primă-doamnă în serios și a decis să se axeze pe educație, familiile militarilor și ale veteranilor, dar și pe lupta împotriva cancerului.

Prima-doamnă este prima profesoară care a căpătat acest statut. Învestitura va avea loc la sfârșitul lui ianuarie 2021.

 

Ce a făcut Jill Biden ca soție de vicepreședinte

 

Mai mult, Jill Biden a continuat să predea și când Joe Biden a fost vicepreședinte în administrația Obama. Acest lucru a fost, de asemenea, o premieră: nu se mai întâmplase ca o soție de vicepreședinte să aibă și o slujă cu normă întreagă.

Prima doamnă a spus că vrea să îi fie recunoscută activitatea de profesor, nu numai statutul de soție de președinte. Calitatea de educator a fost amintită și de Joe Biden sâmbătă, în primul său discurs rostit ca președinte ales, când i-a adus un omagiu soției. Joe Biden a subliniat că soția și-a dedicat viața educației.

„Pentru educatorii din America, aceasta este o zi mare: veți avea pe cineva dintre dintre voi chiar în Casa Albă”, a spus Joe Biden.

Jill Biden va intra în istorie pentru decizia pe care a luat-o, fiind prima soție de președinte al SUA care va continua să meargă la muncă. În data de 20 ianuarie 2021, Jill Biden va deveni, în mod oficial, prima doamnă a Statelor Unite ale Americii.

 

Jill Biden a impresionat în timpul campaniei electorale

 

Prima Doamnă a impresionat în timpul campaniei electorale, în care s-a implicat, cu discursul său și mesajul pe care l-a transmis: doar soțul ei Joe va putea uni o țară divizată la extrem prin intrarea în Casa Albă, scrie AFP.

Jill Biden, în vârstă de 69 de ani, și-a sporit vizitele în statele cheie, fiind esențiale pentru victoria democrată din 3 noiembrie. Mai mult, prima-doamnă a făcut apel la toți americanii, „democrați și republicani, din rural și urban”, să se reunească pentru a depăși diviziunile politice, pentru a trece peste pandemie și pentru a depăși criza economică.

„Nu suntem de acord în toate, nu este necesar, ne putem iubi și respecta oricând”, a spus ea într-un discurs. De asemenea, arată o imagine mai intimă a lui Joe Biden, a cărui viață a fost lovită de „tragedii de neimaginat”.

Jill Biden a povestit cum soțul său și fostul vicepreședinte al alui Barack Obama (2009-2017) a găsit puterea de a-și relua activitățile la Casa Albă, la doar câteva zile după ce fiul ei Beau a murit de cancer pe creier în 2015.

„A învățat să vindece o familie și, în același mod, vindecăm o țară: cu dragoste, înțelegere, mici gesturi de bunătate, curaj și o speranță de neclintit”, a spus Jill Biden, făcând trimitere și al perioada dificilă prin care trece SUA în această perioadă.

Jill și Joe Biden sunt căsătoriți din anul 1977, despre care președintele american spune că  „Mi-a dat viața înapoi”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: