Redactia.ro
Home » Știri » Ce este sindromul inflamator multisistem? Doi copii din România, internați în stare gravă

Ce este sindromul inflamator multisistem? Doi copii din România, internați în stare gravă

Numărul copiilor confirmați cu noul corronavirus este în creștere și tot mai mulți ajung în stare gravă. Un băiat în vârstă de 17 ani, infectat cu COVID-19, este internat în stare gravă la Terapie Intensivă la Spitalul” Dr. Victor Gomoiu” din București. Băiatul a dezvoltat și un sindrom rar odată cu infecția cu noul coronavirus.

 

Cum se manifestă sindromul inflamator multisistemic

Adolescentul de 17 ani internat la ATI a dezvoltat și un sindrom rar, sindromul inflamator multisistem, asociat infecției cu COVID-19. Directorul medical  al Spitalului „Dr. Victor Gomoiu”, Diana Ionescu, a declarat, la Digi 24, că băiatul a ajuns la această unitate medicală miercuri seară, cu febră și o  stare generală alterată. Aceasta a precizat că la internare nu i s-a pus dagnosticul de PIMS, fiind diagnosticat, în cele din urmă, cu „disfuncţie multiplă de organe”.  A fost afectat renal, hepatic, hematologic, astăzi au venit ultimele analize (…) şi colegii mei au pus diagnosticul de Sindrom Inflamator Multisistemic. Actualmente, copilul e mai bine, mai are totuşi o afectare hematologică, renală, probele inflamatorii sunt crescute, a explicat medicul. Adolescentul are anticorpii IgG pentru SARS-COV-2 ”foarte crescuți”, afirmă emdicul, citat de RomâniaTV. În acest caz, Sindromul Inflamator Sistemic este asociat, în cazul adolescentului, infecției COVID-19.

Medicul Adrian Pop, șeful secției de boli infecțioase a unui spital din New York, a declarat, pentru Digi24, că această complicație are, la copii, un prognostic sever. Mai mult, medicul precizează că acest sindrom este unul rar.

 

Crește numărul copiilor infectați cu noul COVID-19

Este al doilea caz în rândul copiilor infectați cu noul coronavirus și care prezintă sindrom inflamator multisistemic. ,,Sunt 158 de copii şi 73 de cadre didactice infectate cu coronavirus  în ultimele şapte zile. Putem pune pe seama începutului şcolii aceste date. Dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri de la începutul pandemiei, avem în jur de 3200 de copii între 0-9 ani şi 5200 de copii între 10 şi 19 ani infectaţi”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: