Redactia.ro
Home » Știri » Ce este terapia hiperbară! Petrica Mâțu Stoian a început acest tratament înainte să moară

Ce este terapia hiperbară! Petrica Mâțu Stoian a început acest tratament înainte să moară

Ce este terapia hiperbară! Petrica Mâțu Stoian a început acest tratament înainte să moară

Ce este terapia hiperbară! Petrică Mâțu Stoian a început un tratament de terapie hiperbară, după ce fusese confirmat cu noul coronavirus. 

Ce este terapia hiperbară! Petrica Mâțu Stoian a început acest tratament înainte să moară

Petrică Mâțu Stoian a început un tratament de terapie hiperbară, după ce fusese confirmat cu noul coronavirus. Artistul a mers într-o clinică pentru a se recupera după boală, însă ulterior a decedat. Ce înseamnă de fapt acest tratament.

Deoarece fusese infectat cu noul coronavirus, Petrică Mâțu Stoian a decis că trebuie să se recupereze după boală, iar interpretul a decis să înceapă un tratament de terapie hiperbară post COVID-19. Terapia hiperbară sau numită și oxigenoterapia hiperbară este o metodă de tratament care constă în plasarea pacientului într-o incintă rezistentă la o presiune care conține oxigen pur sau aer îmbogățit cu oxigen, acesta fiind la o presiune superioară celei atmosferice.

Acest tip de tratament ajută la refacerea plămânilor după infecția cu COVID-19, așa cum a decis de altfel și Petrică Mâțu Stoian să facă. E unul dintre cele mai cunoscute tipuri de tratament la nivle mondial, iar majoritatea oamenilor aleg să facă 10-15 astfel de ședințe. În cazul lui Petrică Mâțu Stoian, acesta a decis să ia 15 ședințe de terapie hiperbară, iar prima deja începuse la scurt timp după ce i s-au făcut investigații în acest sens. După prima ședință el a prezentat semne de rău și a fost transportat de urgență la spitalul din Reșița, potrivit spynews.ro.

Potrivit specialiștilor, terapia hiperbară are o serie largă de beneficii, iar ea ajută la menințarea sănătății, dar și a tinereții.Acestă terapie ajută la ameliorararea ridurilor, acneelor, cicatricelor, dar și a alergiilor și pacienților diagnosticați cu diabet, uclet sau cu boli autoimune. Medicii recomandă acest tip de terapie și pentru leziunile post-chirurgicale, oboseală, artroză sau leziuni musculare și ale tendoanelor sau ale ligamentelor.

Care a fost numele real al lui Petrică Mâțu Stoian

Chiar dacă publicul său îl cunoștea sub numele de artist Petrică Mâțu Stoian, cântărețul ar fi avut cu totul altul în buletin. Până în anul 2018, interpretul și-a schimbat numele real în mod obligatoriu, după ce legea a stabilit acest lucru. Puțini sunt cei care cunosc numele real al lui Petrică Mâțu Stoian.

Anul 2018 a reprezentat pentru regretatul artist de muzică populară o perioadă cu multe bătăi de cap. În urma unei legi promulgate în Senat, românii se vedeau nevoiți să respecte o nouă regulă. Printre cei vizați se regăsea și interpretul Petrică Mâțu Stoian, care s-a văzut nevoit să renunțe la numele real și să îl schimbe cu un altul nou, scrie playtech.ro.

Motivul pentru care acest lucru s-a întâmplat a fost legat de faptul că actul normativ impunea ca cetățenii al căror nume conține litera „î” să-și schimbe buletinele, iar numele acestora să fie scrise cu „â”, dacă litera se află în interiorul numelui. Astfel, Petrică Mîțu Stoian a devenit Petrică Mâțu Stoian. Artistul a fost revoltat în urma schimbării, motivând ca are de schimbat o mulțime de acte.

Etichete: