Redactia.ro
Home » Știri » Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morţilor? Toţi credincioşii se tem de asta

Ce este total interzis să faci de Sâmbăta Morţilor? Toţi credincioşii se tem de asta

Sâmbăta morților

Sâmbăta Morților sau Moșii de toamnă este o sărbătoare extrem de importantă, în care creștinii merg la biserică și sfințesc pachete pentru a le împărți în amintirea celor adormiți. Iată ce nu trebuie să faci sub nicio formă în această zi.

Este complet interzis să faci asta de Sâmbăta Morților

Ca la fiecare sărbătoare creștină, și în cazul Moșilor de toamnă există o serie de tradiții și obiceiuri ce trebuie respectate, în aceeași măsură, există și niște lucruri pe care ar trebui să evităm cu orice preț să le facem.

Astfel, este complet interzis să muncim în această zi, pentru că se spune că sufletele celor adormiți vin pe pământ în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar dacă noi suntem ocupați cu munca, ei ne vor bântui toate zilele noastre.

Nu este bine nici să spălăm haine în această zi, dar nici să cerem bani cu împrumut. Se spune că cine va lua bani de la alții de Moșii de toamnă, îi va folosi doar pentru a-și cumpăra medicamente și a repara pagube ale casei sau alt fel de neajunsuri pe care nimeni nu și le dorește.

Ce trebuie să faci de Moșii de toamnă ca să îți meargă bine

Cum Sâmbăta Morților este o sărbătoare extrem de importantă, obiceiul creștin este ca măcar o persoană din familie să meagră la biserică în această zi și să asculte slujba, iar apoi să împartă alimentele pe care le-a adus, sfințite de preot.

Nu trebuie să lipsească vinul și coliva nici de la biserică, nici de acasă. Pe lângă coliva mare, ar fi bine ca gospodinele să pună colivă și în recipiente mai mici, pentru a o împărți în pachete, după slujbă.

La fel, dacă ne sosesc oaspeți în vizită, trebuie să le oferim colivă și vin, pentru a-i pomeni pe cei adormiți. Se mai împart fructe, măsline, covrigi, pilaf sau sarmale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: