Redactia.ro
Home » Știri » Ce fac bucureștenii de 1 Mai? Ce au motivat șoferii opriți de oamenii legii pe A2

Ce fac bucureștenii de 1 Mai? Ce au motivat șoferii opriți de oamenii legii pe A2

1mai

În fiecare an, de 1 Mai, Autostrada Soarelui era umbrită de mașinile care se grăbeau spre litoral. Zeci de mii de oameni se îndreptau spre mare pentru a petrece alături de prieteni și de apropiați. Însă, astăzi, câțiva șoferi au îndrăznit să circule pe A2, dar cu treabă.

Ce motive au invocat șoferii opriți de polițiști pe A2

Astăzi, de 1 Mai, Autostrada Soarelui este mai liberă ca niciodată. Oamenii legii sunt la ieșirea pe A2, unde românii sunt așteptați de numeroase filtre de poliție. Polițiștii opresc toți șoferii care încearcă să iasă din Capitală pe ruta spre Constanța.

Dacă vă gândiți să vă deplasați spre litoral, trebuie să menționați pe declarația pe proprie răspundere un motiv bine întemeiat.

Majoritatea șoferilor opriți de polițiști au desclarat că merg la muncă și că trebuie să se deplaseze pe autostradă pentru a ajunge.

Autoritățile sunt poziționate în zonele strategice, astfel încât șoferii să nu-i poată păcăli pe oamenii legi. Traficul rutier este verificat cu drone și elicoptere.

Sancțiunile pentru încălcarea restricțiilor de 1 Mai

Poliția Română a făcut un apel către toți românii pe pagina oficială de Facebook. „Tradiţionalul sejur la mare NU este înscris în ordonanţele militare ca motiv de deplasare”.

Mai mult, autoritățile i-au anunțat pe cetățeni că anul acesta, de 1 Mai sunt interzise grătarele și petrecerile la iarbă verde, indiferent de vreme. Amenzile pentru nerespectarea restricțiilor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

În toată România sunt organizate puncte fixe de verificare și patrule mobile formate și polițiști și jandarmi, iar pentru cazurile mai grave sunt pregătiți să acționeze peste 150 de grupe de intervenție formate din 4 până la 10 lucrători MAI.

Pentru ajutor, se vor afla pe teren și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei canine, dar și ale Jandarmeriei călare.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, că vor fi interzise toate ieșirile de 1 Mai, iar românii trebuie să respecte regulile stabilite de autorități.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: