Redactia.ro
Home » Monden » Ce facultate a ales Eliza, fiica celei mai în vârstă mame din România? Tânăra a surprins cu alegerea sa

Ce facultate a ales Eliza, fiica celei mai în vârstă mame din România? Tânăra a surprins cu alegerea sa

Eliza a dat anul acesta examenul maturității, pe care l-a trecut cu brio. Ulterior, ea fost admisă și la o facultate de top, unde și-a dorit tare mult să intre. Iată ce drum și-a ales fiica celei mai bătrâne mame din România!

Ce facultate a ales Eliza, fiica celei mai în vârstă mame din România

Eliza Maria Iliescu a fost șefă de promoție la Colegiul „Dimitrie Paciurea” și ulterior a reușit să ia bacul cu media de 9,50. Când a venit vorba de studii superioare, fiica Adrianei Iliescu și-a dorit tare mult să-i calce pe urme mamei sale, astfel încât a suținut admiterea la Facultatea de Litere, din cadrul Universității București. Tânăra vrea să devină profesoară, asemenea mamei sale!

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Univesități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu pentru Impact.ro.

Ce se întâmplă cu cea de-a doua facultate

Inițial, Eliza s-a arătat interesată să urmeze cursurile a două facultăți în paralel, însă acum se confruntă cu problema banilor. Cum la o facultate este la buget, pe cea de-a doua este nevoită să o plătească. Întrebată fiind dacă va mai face Facultatea de Filosofie, tânăra a spus că momentan nu știe: „Încă nu știu. Poate da, poate nu, rămâne de văzut”, a completat aceasta.

Mama sa, însă, o sprijină și spune că s-ar putea descurca să-i achite taxa de 4.000 de lei din pensia lunară pe care o încasează. „Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, ne-a mai spus Adriana Iliescu.

Câți bani încasează Adriana Iliescu lunar

Adriana Iliescu a ajuns deja la 84 de ani și câștigă lunar aproape 6000 de lei. Potrivit spuselor ei, ca fost cadru universitar, profesoara de română încasează aproximativ 4.000 de lei, căreia i se adaugă o îndemnizație de aproximativ 2.000 de lei, de la Uniunea Scriitorilor.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, mărturisea Adriana Iliescu pentru IMPACT.RO.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: