Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce i s-a întâmplat Elenei după ce i-a trimis o sumă de bani lui „Brad Pitt”?! Femeia face declarații inedite: „Brad Pitt mi-a scris pe Tik Tok”

Ce i s-a întâmplat Elenei după ce i-a trimis o sumă de bani lui „Brad Pitt”?! Femeia face declarații inedite: „Brad Pitt mi-a scris pe Tik Tok”

Elena Cornea a fost păcălită de „Brad Pitt”.

Elena Cornea, o româncă stabilită în Ourense, Spania, de 12 ani, a devenit victima unei escrocherii sofisticate pe rețelele sociale, unde un impostor a pretins că este celebrul actor Brad Pitt. Cu promisiuni de cadouri extravagante și apartenența la un grup VIP, escrocul a reușit să o convingă pe Elena să îi trimită suma de 1.300 de euro.

Inițial, contactul a avut loc pe platforma TikTok, unde Elena a fost abordată de impostor cu o ofertă tentantă: ocazia de a face parte dintr-un grup exclusivist alături de presupusul Brad Pitt. Întrucât pentru a accesa acest privilegiu i se cereau date personale, Elena a fost încântată de perspectiva și a oferit informațiile cerute.

„Brad Pitt mi-a scris pe Tik Tok pentru a-mi oferi o cartelă de membru VIP. M-am abonat cu datele mele și a început să îmi trimită mesaje prin WhatsApp. S-a legitimat cu un permis de conducere care avea fotografia lui, a actorului. Am rămas fără cuvinte”, a spus românca.

Conversația a continuat pe WhatsApp

Relația dintre Elena și falsul Brad Pitt s-a adâncit pe WhatsApp, unde impostorul a folosit un permis de conducere falsificat cu fotografia actorului pentru a-și valida identitatea. Elena a descris momentul ca fiind incredibil, crezând inițial că trăiește un vis.

Escrocul i-a promis ulterior Elenei un cadou substanțial: un pachet valorând 50.000 de dolari, plus diverse bijuterii și obiecte de valoare. În semn de „dovadă”, Elena a primit o fotografie cu cutia presupusului cadou, menită să o convingă de autenticitatea promisiunii.

„Mi-a trimis o fotografie cu conținutul coletului. Se vedeau bijuterii și mulți bani, până la 50.000 de euro și trebuia doar să plătesc o 1.000 de euro cheltuieli vamale pentru a-l ridica. Am făcut transferul prin MoneyGram, am mers să-l caut și nu exista. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a mi-l trimite direct acasă. Vreau doar să știu cine este cu adevărat în spatele acestei escrocherii”, a spus femeia.

Situația a luat o întorsătură neașteptată când Elena a fost informată că pachetul a fost reținut la vamă. Pentru a-l elibera, i s-a spus că trebuie să plătească 1.020 de euro. Deși inițial sceptică, Elena a fost în cele din urmă convinsă de persistența escrocului și a efectuat plata prin MoneyGram. Când a mers să ridice coletul, a descoperit cu stupoare că acesta nu exista. Mai mult, impostorul a cerut ulterior încă 3.000 de euro pentru a trimite coletul direct la adresa ei.

În cele din urmă, Elena a descoperit că în spatele profilului lui Brad Pitt se aflau, de fapt, mai mulți escroci din Nigeria. Deși a încercat să-i blocheze, mesajele au continuat să sosească.

Un avertisment pentru internauți

Povestea Elenei Cornea servește drept un puternic avertisment despre pericolele ascunse pe rețelele sociale și importanța verificării identității persoanelor cu care intrăm în contact online. Escrocheriile sunt sofisticate și pot părea incredibil de reale, înșelând chiar și pe cei mai precauți utilizatori.

Este crucial să rămânem vigilenți și să ne protejăm informațiile personale, evitând să trimitem bani sau date personale persoanelor necunoscute sau neverificate. În era digitală, escrocii găsesc mereu metode noi de a exploata încrederea și bunăvoința oamenilor, transformând visurile și speranțele acestora în coșmaruri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: