Redactia.ro
Home » Știri » Ce înaltă distincție a primit Corina Chiriac din partea Bisericii Ortodoxe Române. Cum s-a justificat decorarea

Ce înaltă distincție a primit Corina Chiriac din partea Bisericii Ortodoxe Române. Cum s-a justificat decorarea

Corina Chiriac

Mai multe personalități din lumea muzicii din România au primit o înaltă distincție bisericească din partea Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia împlinirii a patru ani de la Instalarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Varsanufie ca episcop al Râmnicului.

Ce înaltă distincție a primit Corina Chiriac din partea Bisericii Ortodoxe Române

Multe vedete din România, din lumea muzicii și a teatrului, personalități din administrația locală și națională și afaceriști au primit în anul 2018 o înaltă distincție bisericească din partea unei Arhiepiscopii din România.

Acest dar a fost oferit cu ocazia împlinirii a patru ani de la instalarea Înalt prea Sfințitului Părinte Varsanufie ca arhiepiscop al Râmnicului.

Printre personalitățile care au primit această înaltă distincție se numără și Corina Chiriac și Daniela Nane. Cele două au recunoscut pe paginile de socializare oficiale că au primit această recompensă.

Cu Daniela Nane la acelaşi eveniment. La gât port Crucea tocmai primită”, spunea cântăreaţa Corina Chiriac pe contul ei de Facebook.

Cum s-a justificat decorarea?

Nu se știe, de fapt, care sunt criteriile îndeplinite de către cei care au primit această recompensă, dar într-un comunicat de presă de pe site-ul Eparhiei Râmnicului Vâlcea nu reiese decât că s-a oferit această înaltă distincție pentru o activitatea bogată și rodnică pentru Biserică și societat.

Totuși, scriitorul Dinu Săraru a oferit mai multe detalii despre această semnificație. „Semnificaţia nobiliară a Crucii Râmnicului este încărcată de o istorie rezonantă pentru dezvoltarea salbei de mănăstiri vâlcene, aproape toate legate de acte ctitoriceşti voievodale, care astăzi se constituie într-o vatră de creştinătate cu nu mai puţin de 43 mănăstiri, în afară de schituri şi aşezări schimnice”, explică scriitorul pentru Adevărul.ro.

Alături de scriitorul Săraru, se află și vedete care au primit această recompensă din partea bisericii, și anume Corina Chiriac, Ozana Barabancea, Oana Sârbu, Chris Simion și Daniela Nane.

Corina Chiriac, în vârstă de de 70 de ani s-a apropiat foarte tare de biserică, în anul 1983, când s-a luptat cu o răceală mai gravă. De atunci, artista are o legătură specială cu Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: