Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă „abracadabra”. Cuvântul pe care-l spun toți magicienii ascunde un secret întunecat

Ce înseamnă „abracadabra”. Cuvântul pe care-l spun toți magicienii ascunde un secret întunecat

magician

Abracadabra este una dintre cele mai frecvente expresii asociate cu magia și trucurile iluzioniste, care fascinează copiii și adulții deopotrivă. Termenul „abracadabra” are o istorie veche și este folosit în diverse culturi și practici magice. Deși nu există o explicație universal acceptată pentru semnificația exactă a cuvântului „abracadabra”, există mai multe teorii și origini posibile.

Ce înseamna „abracadabra”. Cuvântul pe care toți magicienii îl rostesc

Conform lingviștilor, se crede că termenul „abracadabra” ar putea avea origini în limba aramaică, o limbă semitică vorbită în antichitate în regiunea Mesopotamiei.

Se spune că acest cuvânt derivă din expresia „adhadda kedhabhra”, care se traduce ca „lucrul care trebuie distrus”. Această teorie indică faptul că „abracadabra” ar putea avea o conotație negativă, sugerând ideea de a anula sau distruge ceva. Totuși, este important de menționat că semnificația exactă a termenului „abracadabra” a evoluat și s-a schimbat de-a lungul timpului, iar astăzi este asociat mai mult cu magia și iluzionismul decât cu distrugerea.

Potrivit lingvistilor, există și alte teorii legate de originea termenului „abracadabra”. Una dintre acestea susține forma „evra kedebra” din limba aramaică, care se poate traduce ca „voi crea după cuvintele mele”. Potrivit altor specialiști, „abracadabra” ar proveni din limba ebraică, din expresia „ha brakha dabra”, cu sensul de „fii binecuvântat”. În „Dicționarul de simboluri” al lui Jean Chevalier și Alain Gheerbrant, se menționează că expresia „abreg ad Habra” se traduce ca „trimite trăsnetul tău până la moarte”.

Talismanele „abracadabra”, aducătoare de noroc și prosperitate

Odinioară, existau talismane care aveau literele cuvântului „abracadabra” inscripționate sub forma unui triunghi. Aceste talismane erau purtate cu scopul de a oferi protecție împotriva diferitelor boli. Se credea că purtarea unui astfel de talisman ajută la alungarea energiilor negative și a spiritelor malefice, deoarece, în mod magic, acestea erau eliminate din corpul persoanei care purta talismanul.

Aceste talismane cu „abracadabra” erau considerate a avea puteri magice și de vindecare. Se credea că literele scrise într-o formă specifică, sub forma triunghiului, concentrau puterea și atrăgeau forțele benefice. Astfel, talismanul acționa ca un scut protector împotriva influențelor negative și aducea binecuvântare celui care îl purta.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: