Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă dacă îți e mereu sete. S-ar putea să suferi de această boală

Ce înseamnă dacă îți e mereu sete. S-ar putea să suferi de această boală

Ce înseamnă dacă îți e mereu sete. S-ar putea să suferi de această boală

Iată ce poate însemna dacă îți e mereu sete. S-ar putea să suferi de această boală, fiind un simptom al acestei afecțiuni medicale.

Ce înseamnă dacă îți e mereu sete. S-ar putea să suferi de această boală

Efectul unor medicamente, dar și alte cauze ar putea creat senzația de sete. Totuși, când vine vorba de o anumită boală, setea excesivă ar putea fi unul dintre simptome.

Setea excesivă și urinarea frecventă sunt simptome frecvente ale diabetului. Acestea pot fi, de asemenea, simptome de hiperglicemie, adică un nivel prea mare al glicemiei (zahărul din sânge). Explicația este că zahărul se elimină prin urină ca mecanism de apărare pentru a ajuta organismul să scape de exces, de aceea, apar urinările frecvente și, pe măsură ce moleculele de glucoză atrag apa ca un burete, rezultatul este deshidratarea, implicit setea, potrivit clicksanatate.ro.

Leguma care combate diabetul. Ține sub control nivelul de zahăr din sânge

Fasolea mai este cunoscută şi sub denumirea de „mâncător de zahăr”, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Este leguma despre care se spune că ar combate diabetul de tip 2, fiind indicată în regimul diabeticilor, așadar, pentru că are foarte puţină grăsime şi colesterol deloc. O porţie îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge.

„Această legumă este recomandată diabeticilor deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Daniela Stan, medic de familie.

Pe lângă faptul că este foarte bogată în fibre, conține și o mare varietate de vitamine și minerale. Mai mult, la cei care consumă fasole, riscul de a face cancer la colon, la sân sau de a suferi de o boală cardiacă este redus, potrivit stirilebzi.ro.

Fasolea albă este bogată în magneziu, fier, calciu, vitamine care ajută organismul să funcționeze corect. Iar persoanele cu diabet zharat pot consuma fasolea albă, deoarece conține antioxidanți și contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor și fisurilor. Continuarea o puteți citi aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: