Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă, de fapt, când ți se zbate unul din ochi

Ce înseamnă, de fapt, când ți se zbate unul din ochi

Ochi

Mereu când ni se zbate un ochi, avem impresia că ne este oferit un semn. Iată care este, în realitate, semnificația acestui lucru.

De ce ni se zbate, de fapt, ochiul. Care sunt motivele

Deși în credința populară se spune că dacă ni se zbate un ochi, atunci primim un semn, o veste despre ceva ce urmează să se întâmple. Motivele sunt, în realitate, unele pur biologice.

Astfel, motivul pentru care ni se poate zbătea un ochi sunt micile spasme, un lucru absolut normal și comun.

Iată câteva dintre cauzele care duc la zbaterea ochilor:

Oboseala

Oboseala este una dintre aceste cauze, care pot duce la acest fenomen. Astfel, dacă am stat toată ziua cu ochii într-un calculator, să nu ne mirăm seara că ni se zbate un ochi. Efectul? Spasme și slăbiciune musculară. Acestea se rezolvă pe timpul nopții, dacă avem un somn odihnitor.

Lipsa apei

Dacă suntem deshidratanți, un efect ce poate apărea este să ni se zbată un ochi. Apa este necesară pentru întregul organism, iar ochii nu fac excepție.

Stresul

Un alt motiv pentru care ți se poate zbate un ochi este stresul. Dacă mereu ești pus sub presiune și stresat, cu sigurnață organimul tău va resimți acest lucru și va acționa în conecință.

Deficiențele

Și deficiențele pot duce la crearea unor astfel de spasme. Fii mai atent la nivelul de fier sau magneziu din corpul tău.

Cafeaua în exces

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar dacă bem cafea în exces trebuie să știm că un efect al acesteia este crearea unor spasme musculare. Același efect îl pot avea și consumul excesiv de ceai, băuturi alcoolice sau băuturi energizante.

Răceala

Pot apărea spasme ale ochilor și atunci când suntem bolnavi. Printre afecțiunile care provoacă acest lucru sunt hipotiroidismul, răceala, gripa, sinuzita, anemia, diabetul sau intoxicaţia alimentară.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: