Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce înseamnă, de fapt, cercurile colorate de pe ambalajul alimentelor din supermarketuri. Sigur nu le-ai observat până acum 

Ce înseamnă, de fapt, cercurile colorate de pe ambalajul alimentelor din supermarketuri. Sigur nu le-ai observat până acum 

Iată ce înseamnă, de fapt, cercurile colorate de pe ambalajul alimentelor din supermarketuri! Sigur nu le-ai observat până acum!

Ce înseamnă, de fapt, cercurile colorate de pe ambalajul alimentelor din supermarketuri

Cu siguranță ați observat cercuri colorate pe ambalajele alimentare din din supermarketuri și vă întrebați ce semnifică acestea. De obicei, le considerăm doar parte din design-ul ambalajului și nu le acordăm prea multă atenție, dar ele conțin informații importante. Astfel, astăzi vom dezvălui semnificația acestor cercuri colorate de pe produsele alimentare!

Ambalajele dezvăluie secretele produselor

Designul și culoarea ambalajelor pot dezvălui multe despre un produs. De exemplu, culoarea unei pungi de M&M’s poate sugera tipul de alune din interior, fie ele normale, crocante sau cu caramel, în timp ce capacul unei sticle de Coca-Cola poate transmite un mesaj distinct.

Dacă ați observat vreodată partea din spate a unui ambalaj alimentar, cu siguranță ați remarcat că este plină de detalii, precum istoria brandului, informații nutriționale, lista de ingrediente și altele.

Însă, în afară de aceste aspecte, pe spatele majorității ambalajelor alimentare se pot găsi cercuri colorate care par a forma un fel de limbaj secret. Cu toate acestea, aceste forme nu sunt menite să transmită informații consumatorilor, ci sunt utilizate în principal de către specialiștii în tipografie și producție.

Ce reprezintă cercurile de pe ambalaj

Cercurile colorate găsite pe ambalajele produselor alimentare pot avea o varietate de culori, precum roz, galben, albastru, negru, portocaliu, violet sau verde, în diverse nuanțe.

De fapt, aceste forme colorate sunt cunoscute sub denumirile de „blocuri de culoare pentru imprimantă” sau „patch-uri de control al procesului” și sunt plasate pe ambalaj pentru a ajuta echipa de producție și tipografie în procesul de imprimare.

Cum funcționează acest proces

Meg Schiraldi, un expert în domeniul tipografiei, a furnizat mai multe detalii cu privire la semnificația acestor cercuri colorate. Expertul a explicat că tehnicienii folosesc aceste elemente pentru a verifica corectitudinea culorii și calitatea cernelii de imprimare.

De asemenea, aceștia compară culoarea de pe ambalaj cu cea standard a brandului, utilizată pe cutiile tipărite la nivel global, pentru a asigura consistența culorilor mărcii.

Schiraldi a adăugat:

„Majoritatea imprimantelor folosesc doar patru culori: cyan (albastru-verde), galben, magenta și negru. Dar unele imprimante au culori suplimentare, cum ar fi portocaliu, verde și violet. Acest lucru le ajută să se potrivească cu culori dificile, cum ar fi portocaliu Home Depot și violet FedEx.

Acesta este motivul pentru care este posibil să vedeți mai multe cercuri imprimate pe unele pachete – trebuie să verifice fiecare culoare de cerneală!”

Cercurile colorate de pe ambalajele alimentare ajută tipografii să potrivească culorile atunci când tipăresc ambalaje alimentare și să păstreze consecvența mărcii în întreaga lume.”, a spus Meg Schiraldi, relatează ego.ro.

Astfel, cercurile colorate de pe ambalajele alimentare ajută tipografii să obțină culorile corecte atunci când tipăresc ambalajele și să mențină consistența mărcii pe plan global.

Sursa foto: ego.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: