Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce înseamnă, de fapt, WC? Sigur nu știai

Ce înseamnă, de fapt, WC? Sigur nu știai

Iată ce înseamnă, de fapt, WC! Sigur nu știai.

Ce înseamnă, de fapt, WC?

WC este expresia care a fost folosită pentru prima dată în secolul al XVII-lea în Anglia și a devenit o modalitate populară de a descrie o cameră cu toaletă și chiuvetă cu apă. Aceasta a fost folosită timp de sute de ani și a evoluat în mod natural în limba engleză. Cu toate acestea, se crede că termenul a devenit mai popular în timpul perioadei victoriene, când în Anglia a fost pus un accent mai mare pe igiena personală și au fost introduse toalete cu apă în casele oamenilor de rând.

Un mare pasionat de istorie a explicat că literele reprezintă de fapt „toaletă”:

Cuvântul toaletă nu era rostit în societatea politicoasă și nici nevoile asociate cu utilizarea unei toalete. Pentru a evita acest lucru, acronimul WC a fost inventat pentru a fi rostit cu mai multă ușurință, deși cu o oarecare jenă și reticenţă”, potrivit Mirror.co.uk.

Astfel, acest termen utilizat în mod obișnuit pentru a face referire la toaletă sau baie vine de la expresia engleză „Water Closet”.

Cine a inventat WC-ul?

Invenția WC-ului/ toaleta cu apă este a unui inginer englez pe nume Sir John Harington care a creat, de fapt, precursorul vasului de toaletă actual.

Sir John Harington a creat, astfel, primul prototip al toaletei cu apă în anul 1596, care a fost numit „Ajax”. Această invenție a fost destinată doar uzului personal al reginei Elisabeta I a Angliei și nu a fost prea populară în rândul altor oameni la acea vreme.

Cu toate acestea, ideea de a folosi apă pentru a curăța toaleta nu este nouă. Toaletele cu apă erau folosite de multe civilizații antice, cum ar fi cea romană, greacă și chineză, unde utilizarea canalelor de apă pentru a curăța toaleta era comună.

Conform site-ului de instalații sanitare Plumbworld, expresia „closet cu apă” a fost folosită pentru prima dată în Anglia în anii 1870. Cunoscută inițial ca „closet cu spălare”(n.r. wash-down closet) care a evoluat în „WC”, „Water Closet”.

 

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: