Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă Mercur retrograd. Explicația astrologilor

Ce înseamnă Mercur retrograd. Explicația astrologilor

Mulți asociem expresia ”Mercur retrograd” cu ”Nu-mi merge bine”. Însă, nu este nici pe departe așa, spun experții. Astrologii spun că urmărirea perioadelor retrograde ale acestei planete ne poate ajuta să creștem productivitatea și să evităm frustrarea pe care o poate aduce în viețile noastre.

Ce înseamnă ”Mercur retrograd”

”Nu-mi merge bine. Sigur e Mercur retrograd”, spun mulți dintre noi. Dar, semnficația acestei expresii este total diferită față de ceea ce credem. Majoritatea dintre noi l-am găsit culpabil pe el măcar o dată pentru faptul că nu ni se aliniază astrele, neștiind exact ce înseamnă. Astrologii spun că urmărirea perioadelor retrograde ale acestei planete ne poate ajuta să creștem productivitatea și să evităm frustrarea pe care o poate aduce în viețile noastre.

Când planetele sunt în mișcarea retrogradă, acestea par să călătorească în mișcare inversă, dar această mișcare este de fapt o iluzie optică creată pe măsur ce Pământul se deplasează de-a lungul planetei în cauză pe parcursul orbitelor reciproce din jurul Soarelui. E ca atunci când treci pe lângă o mașină care merge mai încet decât tine, aceasta pare că merge invers.
De asemenea, planetele retrograde sunt mai aproape de Pământ în această perioadă. Proximitatea aduce influență astrologică mai intensă decât în mod normal, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de ce planetă este vorba.

Cum te afectează Mercur retrograd?

De exemplu, Mercur retrograd ajută cuplurile care vor să se despartă să aibă curajul de a face acest pas. Când Mercur intră în Scorpion se întâlnește cu Jupiter, planeta vindecării, înțelepciunii și abundenței. Mercur este o „planetă bună”, iar când se află în preajma altor planete de acest fel, lucrurile devin mult mai intense.

Prin urmare, dacă ai auzit obișnuitele avertizări când Mercur este retrograd – evită să semnezi orice documente importante, nu începe o nouă afacere sau o nouă relație în această perioadă – de fapt. acum este o perioadă minunată pentru noi proiecte sau pentru a găsi răspunsuri esențiale referitoare la unele probleme din viața ta. Mercur ghidează prietenia, iar planetele retrograde tind să adudă lucruri din trecut, motiv pentru care este o perioadă minunată pentru a te reconecta cu prieteni vechi sau cu oamenii dragi din viața ta.

De asemenea, Mercur este plameta afacerilor, comunicării, informațiilor de tot felul. Astfel, acum este momentul ideal pentru a te apuca de învățat, pentru a afla noi informații și pentru a te dezvolta pe plan psihic.

Loading...