Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce l-a uimit pe un turist italian în magazinele românești: „Nu am văzut niciodată așa ceva!”

Ce l-a uimit pe un turist italian în magazinele românești: „Nu am văzut niciodată așa ceva!”

Ce l-a uimit pe un turist italian în magazinele românești: „Nu am văzut niciodată așa ceva!”

Călătoriile au puterea de a deschide ochii turiștilor către culturi și practici noi, adesea surprinzătoare. Într-un videoclip viral postat pe TikTok, un turist din Italia își împărtășește uimirea față de modul în care sunt organizate și comercializate produsele în magazinele din România. Experiența sa dezvăluie diferențe notabile și oferă o perspectivă proaspătă asupra obiceiurilor de cumpărături în țara noastră. Iată detaliile!

Ce l-a uimit pe un turist italian în magazinele românești

Una dintre primele observații ale turistului italian a fost modul în care untul este ambalat și vândut în România. Acesta a fost surprins să vadă untul vândut în casete cu cod, o practică neobișnuită pentru el. Această modalitate de ambalare a ridicat întrebări cu privire la scopul său practic și eficiența în servirea untului.

Pe lângă unt, turistul a fost fascinat de modul în care sunt comercializate berile în România. Berile sunt vândute în pachete de câte șase, înfășurate în plastic și având fiecare doi litri. Acest mod de prezentare a provocat admirație din partea turistului, reflectând o abordare diferită față de modul obișnuit în care sunt comercializate băuturile în țara sa natală.

„Untul se vinde în casetă cu cod. Nu știu de ce. Poate ajută să-l servești mai ușor?”, spune acesta în videoclipul de pe TikTok.

„Berile se vând în pachete de câte șase, înfoliate în plastic. Fiecare are doi litri. Impresionant!”, mai spune acesta, conform sursei citate.

„Nu am văzut niciodată așa ceva!”

O altă observație notabilă a fost legată de ambalarea tonului, care este realizată în cutii transparente și acoperite cu plastic. Această practică, neobișnuită pentru turistul italian, a evidențiat diferențele în ambalarea și prezentarea produselor alimentare în România în comparație cu țara sa de origine.

„Cutiile de ton sunt transparente și cu plastic deasupra. Nu am văzut niciodată așa ceva. În România există ketchup verde, ce spectaculos!”, mai spune acesta, pe măsură ce se plimbă printre rafturile magazinului.

Pe lângă produsele alimentare, turistul a remarcat și existența unei versiuni locale a băuturii răcoritoare Coca-Cola, cunoscută sub numele de Pop Cola. Acest lucru reflectă diversitatea și adaptarea brandurilor internaționale la preferințele locale ale consumatorilor din România.

În plus, oferta bogată și variată de fasole a surprins turistul, care a remarcat că în magazinele din România se găsesc toate tipurile de fasole în vrac, inclusiv linte. Această diversitate în produsele alimentare reflectă bogăția culturii culinare românești și preferințele consumatorilor locali.

Turistul a mai evidențiat și varietatea impresionantă de castraveți murați și muștar disponibili în magazinele românești. Prezența unor rafturi întregi dedicate acestor produse a surprins și a impresionat turistul, sugerând o apreciere pentru tradițiile și gusturile culinare locale.

Pe lângă Coca Cola cel pe care îl știm cu toții, aici există Pop Cola, o „Cola” românească, făcută aici. Puteți găsi toate tipurile de fasole în vrac, inclusiv linte”, adaugă italianul.

„Castraveții murați sunt „serioși” aici. Există rafturi întregi de murături. La fel și pentru muștar. Și muștarul pare un produs foarte „serios” aici. Găsești de toate felurile, cu toate aromele posibile”, spune turistul.

@tripotatoes3 Sono andato in un supermercato a Bucharest e mi sono divertito molto questo è quello che ho trovato #supermarket #romania #bucarest #bucharest #bucaresti ♬ Che La Luna – Louis Prima

Sursa foto: TikTok

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: