Redactia.ro
Home » Știri » Ce legătură avea Costel Corduneanu cu Leonard Doroftei, de fapt: ”Avem amintiri frumoase”

Ce legătură avea Costel Corduneanu cu Leonard Doroftei, de fapt: ”Avem amintiri frumoase”

Luni, 15 aprilie, a fost o zi tristă pentru sportul românesc, dar și pentru comunitatea din Iași. Costel Corduneanu, fost luptător olimpic și figură marcantă a lumii interlope, a încetat din viaţă la vârsta de 54 de ani, după ce suferise o intervenție chirurgicală complicată la inimă.

Evenimentul marchează un final tragic pentru un om al contrastelor, care a navigat între lumina reflectoarelor în arenele sportive și întunericul lumii interlope.

Legătura dintre Leonard Doroftei și Costel Corduneanu

După retragerea din sportul de performanță, viața lui Costel Corduneanu a luat o întorsătură neașteptată. Transformarea sa din campion mondial la cadeţi într-o figură emblematică a lumii interlope din Iași a stârnit deopotrivă controverse și consternare. Imaginea sa alături de Leonard Doroftei, fost campion mondial la box și pe atunci președinte al Federației Române de Box, captată în 2013 după o gală de box din cadrul Cupei României, a amplificat aceste controverse.

„Eu îl cunosc ca sportiv, îl cunosc ca om care a luptat, care a avut rezultate. Atât pot eu spune despre Corduneanu. Ce spun alţii, sunt lucruri pe care le ştiu ei. Eu spun ce ştiu. Multe cantonamente le-am făcut împreună, ei cu luptele, noi cu boxul. Îl cunosc de peste douăzeci de ani.

Avem amintiri frumoase, am fost la două Olimpiade împreună. Dacă am fost colegi să nu crezi că am fost împreună. Ne întâlneam mai seară de seară, pe holuri, pe la cantină sau mai stăteam de vorbă pe afară”, a declarat atunci Leonard Doroftei, conform ziarul de iasi.ro.

Cine îi ia locul lui Costel Corduneanu?!
Sursa foto – Facebook | Cine îi ia locul lui Costel Corduneanu?!

Costel Corduneanu a luptat până în ultima clipă

Născut într-o familie cu tradiție în lupte, Costel Corduneanu s-a remarcat încă de tânăr pe tărâmurile luptelor greco-romane. Talentul său a fost repede recunoscut, ceea ce l-a dus să facă parte din lotul olimpic al României. Participările sale la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și Atlanta în 1996 sunt dovada unui sportiv de excepție, deși medaliile olimpice i-au rămas mereu la un pas distanță. Fratele său, Gheorghe, care a obținut locul al șaptelea la categoria 48 kg în lupte libere la Olimpiada din Atlanta, a fost întotdeauna un partener și rival în egală măsură.

Problemele de sănătate ale lui Corduneanu nu au fost un secret. Starea sa cardiacă a fost motiv de îngrijorare pentru mulți ani, culminând cu necesitatea unei intervenții chirurgicale majore. Medicii au optat pentru o operație riscantă, în lipsa unui donator de inimă compatibil, deși luptătorul fusese pe lista de așteptare pentru transplant de inimă timp de doi ani. Din păcate, complicațiile post-operatorii, inclusiv o hemoragie internă severă, au depășit eforturile medicale de a-l stabiliza.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: