Redactia.ro
Home » Știri » Ce mănâncă deţinuţii din penitenciarele din România, de Crăciun 2022?

Ce mănâncă deţinuţii din penitenciarele din România, de Crăciun 2022?

Penitenciarul Deva: Un paznic a fost înjunghiat de un deținut

Se află după gratii, dar asta nu înseamnă că nu vor simţi puţin din „gustul” Crăciunlui 2022. Administrația Națională a Penitenciarelor a pregătit un meniu special de Crăciun pentru cei peste 23.000 de deținuți din penitenciarele din România.

Interesant este că mesele deținuților țin seama şi de orientarea religioasă.

Vor mânca sarmale, friptură de porc şi cozonac

Din meniul condamnaţilor încarceraţi nu vor lipsi sarmalele, friptura de porc sau vită și nici cozonacul, dar asta numai dacă preparatul este conform regimului alimentar declarat de persoana încarcerată.

La micul dejun, vor mânca: pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau de pasăre și tobă, în funcție de religia fiecăruia, potrivit informaţiilor venite de la ANP.

Masa de la prânz va fi cea mai îmbelşugată: ciorbă de porc, de pui sau de vită, din nou după convingerile religioase ale celor închiși, de regimul alimentar recomandat de medic sau de preferințele fiecăruia. La felul al doilea se vor servi sarmale sau varză a la Cluj.

Cina va fi şi ea bogată în calorii: piure de cartofi cu friptură de porc sau depui, la cuptor, la care se adaugă o salată și un măr. Din nou, alegerea fiecăruia va ține cont de confesiunea religioasă căreia îi aparține sau de regimul alimentar.

Suplimentul de hrană, stabilit din 2020

Actualul supliment de hrană special pentru sărbători, valabil pentru tot sistemul penitenciar, a fost stabilit prin ordin, în aprilie 2020, la scurt timp de la izbucnirea pandemiei de COVID-19. Acesta include valoarea calorică și numele generic al produsului, astfel că preparatele finite sunt decise la nivelul fiecărui penitenciar.

Conform ordinului, „cu ocazia zilelor festive, persoanele private de libertate sunt alocate la norma de hrană nr. 12 C1 (Supliment zile festive – n.r.). Se consideră zile festive: 1 Ianuarie, 8 Martie (pentru persoanele private de libertate de sex feminin), prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, Sfinţii Petru şi Pavel, 1 Decembrie, 25 Decembrie şi 31 Decembrie.

Nu beneficiază de această normă persoanele alocate la normele de hrană nr. 22 şi 23. Prevederile normei de hrană nr. 12 C1 se pot aplica şi în alte situații, numai cu aprobarea directorului general al Administrației Naţionale a Penitenciarelor”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: